Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Zωντανή η ελπίδα για επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ

 ...αναδημοσίευση από ert.gr...

Δεσμεύσεις που αναζωπυρώνουν την ελπίδα για επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ, απέσπασαν οι πρώην εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια επαφών που είχαν στις 16/12 με κυβερνητικούς παράγοντες.





Σήυγκεκριμένα, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ οι οποίοι συνοδεύονταν από τον δήμαρχο της Νάουσας, Νίκο Κουτσογιάννη, και εκπροσώπους των θεσμικών φορέων των πόλεων της Νάουσας και της Κομοτηνής, καθώς και τοπικούς βουλευτές συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και το τεχνικό του επιτελείο.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. για την επαναλειτουργία εργοστασίων της επιχείρησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Στο απολογιστικό δελτίο για τις συναντήσεις τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
«Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ απέσπασαν την δέσμευση ότι:
(α) θα «παγώσει» άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση η διαδικασία των πλειστηριασμών της εταιρικής περιουσίας και
(β) θα διαμορφωθεί άμεσα (ή δυνατόν και από αύριο) μία διυπουργική Επιτροπή που θα εξετάσει ενδελεχώς τις τεχνικές παραμέτρους του σχεδίου επαναλειτουργίας των εργαζομένων, σε συνδυασμό με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και τις παράπλευρες αναπτυξιακές δράσεις με βάση την χωρική εξειδίκευση,που προκύπτουν από αυτό το σχέδιο.  Στην Επιτροπή αυτή θα συμβάλλουν συμμετέχοντας και οι τοπικοί βουλευτές καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εμπιστοσύνη με την οποία έχουν περιβάλει το σχέδιο των εργαζομένων οι θεσμικοί φορείς της πόλης της Νάουσας, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο της, Νίκο Κουτσογιάννη, καθώς και στα ψηφίσματα συμπαράταξης που απέστειλαν οι θεσμικοί φορείς της περιοχής Θράκης.
 
Ωστόσο, η χρονική συγκυρία κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς ανάλογες υποσχέσεις και δηλώσεις στήριξης έχουν γίνει και στο παρελθόν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έως τώρα.
 
Για αυτό τον λόγο οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. δηλώνουν πως:
1.  Θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και τους κατοίκους κάθε περιοχής που η ΕΝ.ΚΛΩ. είχε δραστηριότητα για όλες τις παραπάνω θετικές εξελίξεις,επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού που συζητήθηκε σήμερα.
2. Είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε συνάντηση, διευκρίνιση, τεκμηρίωση του σχεδίου επαναλειτουργίας από αύριο το πρωί, συμβάλλοντας δημιουργικά στην άμεση υλοποίηση του.
3. Θα σταθούν σθεναρά απέναντι σε οποιαδήποτε σχεδιασμό που έχει ως στόχο την μεταβίβαση ιδιοκτησίας μέρους ή όλης της εταιρείας με όρους που θα είναι σαφώς χειρότεροι για τους εργαζομένους και τις τοπικές περιοχές, σε σχέση με το τεκμηριωμένο σχέδιο που έχουν παρουσιάσει από τον Απρίλιο».

Σχετικές ειδήσεις:
Κινητοποίηση στην Αθήνα από τους πρώην εργαζόμενους της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» στις 16 Δεκεμβρίου 2015
Σύννεφα» στον ορίζοντα για την επαναλειτουργία της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» – Συνεχίζουν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι
«Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία»: Οι πλειστηριασμοί απειλούν το σχέδιο των εργαζομένων για επαναλειτουργία – Αναμένεται πολιτική λύση