Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Διεργασίες στο εσωτερικό των συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνεχείς παρεμβάσεις εργαζομένων

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, αλλά την εξειδίκευσή τους να είναι συγκεκριμένη ανά κλάδο και χώρο εργαζομένων, έντονη είναι η κινητικότητα που παρουσιάζεται στο εσωτερικό των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το ert.gr σταχυολόγησε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.






enaeritisAντιδράσεις από την Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ

Υπό τον τίτλο «Βαφτίζουν το κρέας ψάρι για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, η ΕΤΕ αναφέρει μεταξύ άλλων (ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ): «Μετά από πολλές παλινωδίες και «σκληρές» διαπραγματεύσεις για το μέλλον του ΑΔΜΗΕ, φτάσαμε στον «έντιμο» συμβιβασμό μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Μόνο που κάθε άλλο παρά έντιμος είναι ο συμβιβασμός, αλλά ολική καταστροφή για το μέλλον του Ομίλου ΔΕΗ και των εργαζομένων του.

Οι τυμπανοκρουσίες περί επίτευξης του στόχου για κρατικό ΑΔΜΗΕ δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακά τεχνάσματα και επίπλαστη πολιτική ευφορία, που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινωνίας, των εργαζομένων της Επιχείρησης και την υφαρπαγή της κοινοβουλευτικής ψήφου».


Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει ανακοινώσει ότι το προεδρείο της θα δώσει το παρόν σε συγκέντρωση εργαζομένων στον Άγιο Στέφανο, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στη 1μμ.

ekpΣε τακτική γενική συνέλευση καλεί τους αντιπροσώπους τωνσωματείων της δύναμής του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 5:30 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Ε. Κ. Πάτρας, (οδός Κολοκοτρώνη 20) με θέμα: «Προβλήματα εργατοϋπαλληλικής τάξης».




SEK_3 
Αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Α. στην Κύπρο


Στη Λευκωσία, τη μοναδική διχοτομημένη ακόμη Πρωτεύουσα Ευρωπαϊκού κράτους στην καρδιά της Κύπρου, βρέθηκε αντιπροσωπεία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθήνας – Ε.Κ.Α., μετά από πρόσκληση του Επαρχιακού Εργατικού Κέντρου Σ.Ε.Κ Λευκωσίας – Κερύνειας, για το 14ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου.




26_feb4274796d93ff716e9650163a77fb8_m 
Απεργιακή συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Ένωσης Τραυματιοφορέων και συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο. Πολάκη

Σχεδόν σε καθημερινή βάση, εργαζόμενοι από τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία – ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει:
«Η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου των Τραυματιοφορέων και παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία της στη συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο. Πολάκη.
Η ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε τα προβλήματα και στήριξε τα δίκαια αιτήματα των Τραυματιοφορέων, όπως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, ένταξη στα ΒΑΕ, αναβάθμιση του κλάδου στην ΔΕ κατηγορία, προσδιορισμός καθηκοντολογίου ώστε να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι στην εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων.
Από μέρους του κου Πολάκη, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση, παρά μόνο ……… κατανόηση (!) για τα αιτήματα του κλάδου.

Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι στα πλαίσια των εξαγγελθέντων 1.800 προσλήψεων θα εξεταστεί η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του κλάδου.
Απέρριψε το αίτημα της Ένωσης Τραυματιοφορέων για κάλυψη τουλάχιστον 600 οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.
Για τα υπόλοιπα αιτήματα είτε δήλωσε αναρμοδιότητα (π.χ. ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα), είτε επικαλέστηκε τη δημοσιονομική «ασφυξία» και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.
Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει στον αγώνα της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς ενάντια και στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο και υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης».


attikoΑττικό Νοσοκομείο

Το σωματείο εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου, σε μία πρωτότυπη κίνηση, οργανώνει συνέντευξη Τύπου στην πύλη του νοσοκομείου την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 9πμ, με στόχο να περιγράψει τα προβλήματα και να προβάλλει τις λύσεις που απαιτούνται. Την Πέμπτη 17/12 οι εργαζόμενοι θα μεταβούν με πούλμαν στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Για την επόμενη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη προγραμματίζει απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ο Συντονισμός ΟΛΠ-ΟΣΕ.