Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στο πλευρό του Δ. Καμαρινόπουλου ΠΟΕΠΤΥΜ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΜΕΙΣ


1)Η ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για «δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση» για τις ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ την 11η και την 14η Ιουλίου 2011, σχετικά με τις κινητοποιήσεις της Ένωσης στον ραδιοσταθμό Flash 96, κατόπιν εγκλήσεως της εταιρείας Flash ΑΕ και του Π. Κυριακίδη.


Ως Πρόεδρος της ΕΤΕΡ ο Δ. Καμαρινόπουλος ξεχώρισε για το αγωνιστικό πάθος και την έντονη  συνδικαλιστική του δράση και αναμενόμενα αποτέλεσε το «κακό σπυρί» για την εργοδοσία, που θέλει τέτοια φαινόμενα να τα «συνθλίβει». Βέβαια, το θράσος στην συγκεκριμένη περίπτωση της εργοδοσίας ξεχειλίζει, καθόσον πρόκειται για τον φυγόδικο Π. Κυριακίδη, ο οποίος κατέστρεψε έναν ιστορικό ραδιοσταθμό και κατηγορείται για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, ενώ σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, χρωστάει σε αυτόν που διώκει ποσό άνω των 100.000 ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις!

Τα σωματεία του Κλάδου καλούνται να δώσουν, για μία ακόμη φορά, αποστομωτική απάντηση στην επιχειρούμενη εργοδοτική επίθεση κατά της συνδικαλιστής δράσης, όπως αυτή προσχηματικά εκδηλώνεται μέσω της αγωγής του συγκεκριμένου εργοδότη. Γι’ αυτό και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. θα βρισκόμαστε όλοι έξω από την αίθουσα του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου και έχει κληθεί να παρουσιαστεί ο Δ. Καμαρινόπουλος. Η αγωγή αυτή, άλλωστε, δεν αφορά μόνο εκείνον, μας αφορά όλους.
Μόνο που οι αγωγές δεν μας τρομάζουν, μας πεισμώνουν!
Η τρομοκρατία της εργοδοσίας δεν θα περάσει!
 Το Διοικητικό Συμβούλιο






2)Η ΕΤΙΤΒΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δικαστικό αγώνα του συναδέλφου και πρώην προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Καμαρινόπουλου


         ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10/12/2015
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας καταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης με οποιονδήποτε τρόπο και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της  στο δικαστικό αγώνα του συναδέλφου και πρώην προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Καμαρινόπουλου.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά, την εργοδοτική αυθαιρεσία που στρέφεται κατά του δικαιώματος των εργαζομένων να αντιδρούν μέσα από τα Συνδικάτα τους, με κινητοποιήσεις και απεργίες, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Τέτοιες διώξεις ενάντια στην  ελεύθερη έκφραση και τη  συνδικαλιστική δράση που πλήττουν τη δημοκρατία θα μας βρουν μαχητικά και αποφασιστικά αντίθετους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 
3)Το ΕΜΕΙΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον διωκόμενο πρώην Πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλο


10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΕΜΕΙΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον διωκόμενο πρώην Πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλο

Στεκόμαστε και στηρίζουμε δυναμικά δίπλα στους συνδικαλιστές που δε σπάνε τη μέση, που δεν υποκύπτουν και υψώνουν με θάρρος το ανάστημά τους απέναντι σε όσους θέλουν να εξαθλιώσουν την τάξη μας.

Ο Δημήτρης Καμαρινόπουλος πρώην πρόεδρος της ΕΤΕΡ, ένας συνεπής αγωνιστής που ειδικότερα στη διάρκεια της κρίσης απέδειξε πως ξέρει τι σημαίνει αγωνιστική ταξική συνέπεια, απέδειξε πως ξέρει τι σημαίνει αξιοπρέπεια και συνειδητή στράτευση στον αγώνα για τα δίκαια των εργαζομένων.

Ακόμα και τώρα η εργοδοσία δεν έχει χωνέψει ότι δε μπόρεσε να τον λυγίσει.

Την Παρασκευή 8/1/2016 σέρνουν τον Δημήτρη Καμαρινόπουλο στα δικαστήρια ως κατηγορούμενο για ανακοινώσεις του Σωματείου του, που καλούσαν τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις.

Το αξιοπερίεργο και προκλητικό, πέραν αυτής καθ’ εαυτής της δίωξης, είναι ότι προκλήθηκε κατόπιν εγκλήσεως του FLASH 96 και του φυγόδικου Π. Κυριακίδη, κατηγορούμενου για βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Αλήθεια, πώς ένας φυγόδικος μπορεί να σέρνει στα δικαστήρια άλλους και πόσο μάλλον έντιμους αγωνιστές;;

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι επιθέσεις απέναντι σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, σωματεία, απέναντι στο εργατικό κίνημα, θα μας βρουν ενωμένους μια γροθιά, απέναντί τους.

Την Παρασκευή 8/1/2016 να είμαστε όλοι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα δικαστήρια των Ευελπίδων για να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο Καμαρινόπουλο και το Σωματείο της ΕΤΕΡ.


Η Ενότητα και η Αλληλεγγύη μας είναι η δύναμή μας
Η Γραμματεία του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.