Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Σάββατο 19/12, 6μμ, Γλυφάδα – πλ. Κατράκη: συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στην «κόκκινη νύχτα»




Ενάντια στις “κόκκινες – λευκές νύχτες” κράτους και αφεντικών και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Οργάνωση, αντίσταση, αλληλεγγύη στους χώρους της δουλειάς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΛ. ΚΑΤΡΑΚΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, 6μμ (προσβαση με τραμ, Α2,Α3 και 140)

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια / syntonistikokyriakes.espivblogs.net



σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα σε κινητοποίηση από ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ]

Η φαντασία των εργοδοτών (μαζί με την καφρίλα τους..) δεν έχουν όρια. Μετά τις περίφημες «Λευκές Νύχτες», τώρα βάλθηκαν να βάψουν τις νύχτες μας…κόκκινες! Η έμπνευση ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας και στην τοπική δημοτική αρχή οι οποίοι το Σάββατο 19/12 οργανώνουν άλλη μια άθλια εμπορική φιέστα από τις 17.00 ως τα μεσάνυχτα! Για όσους αναρωτιούνται ακόμα για την επιλογή του χρώματος, τους πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τους οργανωτές, «εμπνέεται από τα γιορτινά χρώματα των Χριστουγέννων»!

Όσο κι αν θέλουμε να αστειευτούμε με το χιούμορ των εργοδοτών του εμπορίου, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι, πράγματι, η «Κόκκινη Νύχτα» είναι…βαμμένη με αίμα! Είναι το αίμα που θα φτύσουμε χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου ώστε να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στο ιδιότυπο εργασιακό καθεστώς έκτακτης ανάγκης του φετινού Δεκέμβρη με τις 24 ΣΥ-ΝΕ-ΧΟ-ΜΕ-ΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από 7 ως 31 Δεκεμβρίου: χωρίς αργία, με πετσοκομμένα ρεπό και εντατικοποιημένη εργασία. Οι κόκκινες, λευκές ή οποιουδήποτε χρώματος νυχτερινές φιέστες των εργοδοτών πάνε χέρι-χέρι με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την επιβολή ωραρίων-λάστιχο. Ουσιαστικά, στρώνουν το έδαφος για τη γενίκευση του εργασιακού μεσαίωνα σε όλους τους εργασιακούς κλάδους…

Ας τελειώνουμε γρήγορα με τα παραμυθάκια. Για εμάς, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο χώρο του εμπορίου, όλα αυτά τα εμπορικά events των εργοδοτών δεν έχουν καθόλου πλάκα, δεν περιέχουν κανένα ενδιαφέρον και κανένα όφελος. Αντίθετα, αποτελούν την συνέχεια στο αδιάκοπο ποδοπάτημα των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας μας: λουκέτα και απολύσεις, μισθοί πείνας, απλήρωτη εργασία για πολλούς μήνες, ελαστικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά ακόμα και τις Κυριακές, εργοδοτική τρομοκρατία, ατομικές συμβάσεις… Και η δημιουργία εορταστικού κλίματος πάνω στις συνθήκες σ’ αυτές, αποκαλύπτουν το πραγματικό ποιόν όλων αυτών που τις οργανώνουν/προπαγανδίζουν/στηρίζουν, που συνειδητά ή ασυνείδητα συμβάλλουν στη γενίκευση και το βάθεμά τους.

Αν πριν 2 χρόνια οι «Λευκές Νύχτες» παρουσιάστηκαν ως «εξαιρέσεις» για τον κόσμο του εμπορίου, έχουμε την πείρα ως εργαζόμενοι να αντιληφθούμε ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»! Το ίδιο συνέβη και πριν χρόνια με την ελαστικοποίηση του ωραρίου, το ίδιο συμβαίνει και τώρα με την μεθοδευμένη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μέσα από την εφαρμογή των «7 εργάσιμων Κυριακών», το ίδιο κάνουν και με τις «Λευκές Νύχτες» παραχωρώντας σε κάθε Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή το δικαίωμα να οργανώνουν κατά το δοκούν τέτοιες φιέστες. Είμαστε διατεθειμένοι να συνηθίσουμε σε όλα αυτά και να παραχωρήσουμε Κυριακές, αργίες και νύχτες στις ορέξεις των εργοδοτών μας;

Να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!
– Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ν’ αντισταθούν στην εφαρμογή των «Κόκκινων Νυχτών», σε κάθε εργοδοτικό τσαμπουκά που επιβάλλει με το έτσι-θέλω τις ορέξεις του. Να καταγγείλουν αυτές τις μεθοδεύσεις ανοιχτά στους κατοίκους της Γλυφάδας (και όχι μόνο) ζητώντας την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους. Μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από εργατικές συλλογικότητες, ορατές ή αόρατες επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς να μετατρέψουμε τον φόβο και την αγανάκτηση σε συλλογική διεκδίκηση.
– Καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου να πάρουν ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα τέτοιων μεθοδεύσεων.
– Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις, συλλογικότητες που δρουν στη Γλυφάδα αλλά και κάθε γειτονιά να αντισταθούν στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και την εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα. Να ενισχύσουν με τις πρωτοβουλίες τους την ταξική αλληλεγγύη μέσα στους κόλπους των εργαζομένων και των ανέργων.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12, 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΡΑΚΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ «ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ