Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Kατάληψη στο Παλαί Γαλατσίου - Ανεπιτυχής απόπειρα για προσαγωγές - Συνάντηση των Δήμων με το ΤΑΙΠΕΔ (pic)




Δυναμικό παρόν έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι του Γαλατσίου και της Νέας Ιωνίας (ανάμεσά τους και παιδιά από τις υποδομές των αθλητικών σωματείων της περιοχής) στο κάλεσμα των Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας, καθώς και άλλων τοπικών φορέων για συμβολική κατάληψη του Παλαί Γαλατσίου, όπου λίγες μέρες πριν φιλοξενούσε πρόσφυγες.
Αίτημα χρόνων της τοπικής κοινωνίας είναι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που είχαν γίνει πριν την κατασκευή του, δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 να δοθεί στην τοπική κοινωνία και τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής, που από άποψη αθλητικών χώρων ασφυκτιά.

Μετά το 2004 είχε επιχειρηθεί να γίνει νέο Mall στο χώρο, αν και το ήδη υπάρχον πολυκατάστημα απέχει μόλις 5΄ με το αυτοκίνητο και αυτό ήταν η αφορμή να ξεσηκωθούν και οι εμπορικοί σύλλογοι των περιοχών.

Στη συμβολική κατάληψη οι κάτοικοι της περιοχής επιθεώρησαν τους χώρους, έγιναν και κάποιοι σύντομοι χαιρετισμοί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αύριο Δευτέρα έχει συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα αυτό.

Το γεγονός της κατασκευής γραμμής μετρό στην περιοχή έχει ανοίξει την όρεξη σε διάφορους και είναι εύλογο οι δύο Δήμοι να θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει «διολίσθηση» από τις αρχικές υποσχέσεις για τη χρήση του χώρου.
Στη λήξη της κινητοποίησης η αστυνομία έχοντας στείλει δύο περιπολικά επιχείρησε να προσαγάγει τους υπαλλήλους σεκιούριτι επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους, δηλαδή οι 3-4 δεν μπόρεσαν να σταματήσουν κοντά 1.000 άτομα να μπουν στο Παλαί. Με παρέμβαση των δύο δημάρχων και προς την αστυνομία και προς διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας σεκιούριτι, το θέμα έληξε εκεί. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε ανταπόκριση στην ΕΡΑ Σπορ, στην οποία έκανε και δηλώσεις ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

 ...δείτε περισσότερες φωτο...



 


 Eνημερωνόμαστε για το θέμα διαβάζοντας:

Κατάληψη στο Παλαί Γαλατσίου ανακοίνωσαν για την Κυριακή 13/12 οι Δήμοι Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας


Δήμος Γαλατσίου: Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο να μείνει δημόσιος χώρος πολιτισμού και αθλητισμού


Αντιδράσεις τοπικών φορέων για τις δηλώσεις Σ. Κοντονή για το Παλαί Γαλατσίου


Η "τριλογία" της αρπαχτής (Παλαί Γαλατσίου, Άλσος Βεΐκου, μετρό) 

Επίσης και μακράν ο καλύτερος τίτλος από το e-galatsi.gr:  Μπήκαν στο ΠΑΛΑΙ οι ιδιοκτήτες του!!