Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Aντιδράσεις για την "κάρτα φιλάθλου"

Το νέο έτος, ως Άγιος Βασίλης, ο Σταύρος Κοντονής φιλοδοξεί να φέρει στους οπαδούς ένα μοναδικό δώρο! Την Κάρτα Φιλάθλου. Από την 1/1/2016, λοιπόν, για να μπορέσει οποιοσδήποτε φίλαθλος να εισέλθει στα γήπεδα της Super League, καθώς και στην Α1 του Μπάσκετ και του Βόλεϊ, θα πρέπει να έχει εκδώσει την Κάρτα Φιλάθλου.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους τι είναι η Κάρτα Φιλάθλου και τι χρειάζεται για να την αποκτήσεις. Εξάλλου, όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ: παράγοντες, δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες ομάδων, έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους φιλάθλους αναλυτικότατα. Όση ανάλυση και αν έχει πέσει όμως, σε εφημερίδες, ανακοινώσεις και ιστοσελίδες, η απορία για ποιο λόγο χρειάζεται το ΑΜΚΑ για να εισέλθει ένας φίλαθλος στο γήπεδο δεν έχει απαντηθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ!
Γιατί είναι υποχρεωμένος ο οπαδός να δηλώσει το ΑΜΚΑ του, το οποίο χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ σε συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, στην όποια ΠΑΕ ή ΚΑΕ, που είναι ιδιωτικές εταιρείες;


Για ποιο λόγο τα στοιχεία που αναγράφονται στην Κάρτα Φιλάθλου θα πηγαίνουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στην Εφορία και στην Αστυνομία; Γιατί οι οπαδοί - φίλαθλοι χρειάζονται μια «ειδική» κάρτα και μια «ειδική» μεταχείριση; Γιατί δεν αρκούν οι έλεγχοι στις εισόδους των γηπέδων, οι κάμερες παρακολούθησης μέσα στα γήπεδα και τα ονομαστικά εισιτήρια σαν συστήματα ελέγχου και πρέπει να εκδώσει ο καθένας και μια ταυτότητα φιλάθλου, λες και όσοι πηγαίνουν γήπεδο είναι δυνάμει επικίνδυνοι να προβούν σε βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές; Γιατί ποινικοποιείται η φίλαθλη ιδιότητα; Ποιες άλλες καθημερινές ασχολίες θα ακολουθήσουν;

Πριν ανακοινώσει ο Υπουργός με περηφάνια το συγκεκριμένο μέτρο, γιατί δε ρώτησε τον κύριο Μαρόνι στην Ιταλία και τον αντίστοιχο Υπουργό στην Τουρκία, χώρες στις οποίες ισχύει η Κάρτα Φιλάθλου, να του πουν αν έχει θετικά αποτελέσματα και αν όντως έχει καταπολεμηθεί η βία; Γιατί εμείς, που ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στα γήπεδα του εξωτερικού, γνωρίζουμε καλά ότι, όχι μόνο η βία δε σταμάτησε, αλλά και έχει σημειωθεί κάθετη πτώση των εισιτηρίων σε όλους τους αγώνες. Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Οι απαντήσεις όμως δεν είναι...!

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους ακριβείς και πραγματικούς λόγους της εφαρμογής της Κάρτας Φιλάθλου από την Πρωτοχρονιά του 2016. Μπορεί να είναι απλά η άγνοια και η ασχετοσύνη των αρμόδιων για τον κόσμο των γηπέδων και για το πώς αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μπορεί να είναι η ανάγκη προβολής προς την κοινή γνώμη ότι παράγεται κυβερνητικό έργο και ότι οι εξαγγελίες γίνονται πράξη.

Μπορεί ο στόχος να είναι η συνολική αναμόρφωση του προϊόντος και των γηπέδων – αναμόρφωση που δε χωράει όσους οπαδούς δεν πειθαρχούν και δε συμμορφώνονται με τα νέα δεδομένα. Μπορεί να θέλουν να τσεκάρουν αντιδράσεις και, αν δε μιλήσει κανείς, να περάσουν αργότερα πιο εύκολα την Κάρτα Πολίτη, στο τσιπάκι της οποίας θα καταγράφονται τα πάντα (προσωπικά και οικονομικά δεδομένα) και θα μιλάμε πλέον για το οριστικό φακέλωμα. Μπορεί και να είναι λίγο από όλα αυτά.

Όπως και να’ χει, με τα νέα μέτρα το γήπεδο από χώρος ελευθερίας, ανοιχτό για όλους, χωρίς ελέγχους και περιορισμούς, μετατρέπεται σε ένα πριβέ κλαμπ, για λίγους, εκλεκτούς και πειθαρχημένους... πελάτες.

Χρέος μας, σαν φίλαθλοι – οπαδοί, είναι να ξεπεράσουμε όσα μας χωρίζουν, να κάνουμε στη μπάντα τις όποιες διαφορές μας και να αντιδράσουμε ενάντια σε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τα Σαββατοκύριακα μας.

Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι – οπαδοί και όχι αριθμοί ΑΜΚΑ και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τις δυνάμεις και το μυαλό μας για να καταργήσουμε αυτό το μέτρο. Ήδη, ως γνωστόν, στις 29 Οκτωβρίου 2015 καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, συλλογικά, μέσω συνεργαζόμενων δικηγόρων, αίτηση ακύρωσης του μέτρου. Ταυτόχρονα, προσφύγαμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αναμένουμε την απόφαση για το αντισυνταγματικό αυτό μέτρο, που θίγει τα προσωπικά μας δεδομένα και την αξιοπρέπεια μας. Παράλληλα δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια! Θα υπάρξουν συνεχείς και κλιμακούμενες δράσεις των συνδέσμων που συμμετέχουν στη Κίνηση ενάντια στην Κάρτα Φιλάθλου μέχρι την τελική νίκη και την απόσυρση του νόμου.

Σας καλούμε όλους μαζί μας! Πρωτοβουλία Συνδέσμων Αντι-Κάρτα

anti-karta.gr

Η ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ,

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ!