Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Κατάληψη στο Παλαί Γαλατσίου ανακοίνωσαν για την Κυριακή 13/12 οι Δήμοι Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας

 ...αναδημοσίευση από www.ert.gr...
Ανεβαίνουν και πάλι οι τόνοι για το Παλαί του Γαλατσίου και τη χρήση του, με αποτέλεσμα τόσο ο Δήμος Γαλατσίου, όσο και ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής, που ο χώρος βρίσκεται στα σύνορά του, να ανακοινώσουν σε συνεργασία με μαζικούς φορείς και αθλητικά σωματεία, κατάληψη του χώρου την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 11πμ.

Επίσης εδώ και λίγο καιρό γονείς συλλέγουν υπογραφές με αίτημα τα παιδιά τους που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του Γαλατσίου με έδρα το μικρό κλειστό γήπεδο στο Άλσος Βεΐκου, να εξασφαλίσουν ως χώρο άθλησης το Παλαί.
Όπως είχε αποκαλύψει στο παρελθόν το www.ert.gr, η κινητικότητα γύρω από το Παλαί δείχνει να συνδέεται με τη μελλοντική κατασκευή σταθμού μετρό στην περιοχή, που θα της δώσει αξία.
Μάλιστα οι Δήμοι είχαν αντιταχτεί στην απόπειρα το Παλαί να μετατραπεί σε μεγάλο εμπορικό κέντρο, γεγονός που πέρα από την αθέτηση των υποσχέσεων την περίοδο της κατασκευής του για απόδοση στην τοπική κοινωνία, θα πίεζε την ήδη χειμαζόμενη τοπική εμπορική κίνηση και θα υποβάθμιζε το περιβάλλον.
Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Γαλατσίου αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα:
·        Να προχωρήσει στην κατάληψη του χώρου του ΠΑΛΑΙ με σκοπό την άμεση στέγαση των δραστηριοτήτων των αθλητικών σωματείων, των μαζικών φορέων της πόλης μας, ακόμα και δομών του Δήμου μας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
·        Να αξιώσει την απόδοση του χώρου στους κατοίκους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε αυτός να καταστεί αποκλειστικά δημόσιος χώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους.
·        Να απαιτήσει οικονομική ενίσχυση, με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και ζημιών στον χώρο, την συνεχή συντήρηση και λειτουργία του χώρου».
 galatsi_gipedo-864x400_c

Aπό την πλευρά του ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής με ανακοίνωση που υπογράφει ο Δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, καλεί στην κινητοποίηση αναφέροντας:
«Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε το ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου να καταστεί, όπως προβλεπόταν από την κατασκευή του, δημόσιος χώρος πολιτισμού και αθλητισμού, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους.
Είναι ο τελευταίος χώρος στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, του Γαλατσίου και του 5ου και 6ου Διαμερίσματος  Αθήνας που προσφέρεται για την ανάπτυξη του αθλητισμού, για τη διενέργεια  πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κλειστό χώρο, για τη στέγαση δραστηριοτήτων των αθλητικών σωματείων και φορέων.
Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν οι όμοροι Δήμοι, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς της περιοχής και πλήθος ενεργών πολιτών.
ΟΛΟΙ στην κατάληψη του χώρου του Παλαί Γαλατσίου την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.
Με σκοπό την άμεση στέγαση των δραστηριοτήτων των αθλητικών σωματείων και των μαζικών φορέων της γύρω περιοχής ώστε να γίνει χώρος άθλησης και πολιτισμού, προσιτός σε όλους».

Σχετικές ειδήσεις:
Αντιδράσεις τοπικών φορέων για τις δηλώσεις Σ. Κοντονή για το Παλαί Γαλατσίου