Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Αθώωση από το πειθαρχικό συμβούλιο της συναδέλφισσας μας Ν. Ορφανοπούλου. Νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος και της αλληλεγγύης



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»


Προς: τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας

ΘΕΜΑ:  Αθώωση από το πειθαρχικό συμβούλιο της συναδέλφισσας μας Ν. Ορφανοπούλου. Νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος και της αλληλεγγύης


Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου  2015 εκδικάστηκε  από το  Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ. Ε. Αττικής η υπόθεση της συναδέλφισσάς μας Νατάσας  Ορφανοπούλου, δασκάλας  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, η οποία με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενη για « Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής », παράπτωμα   το οποίο συνιστά παράλληλα «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά ». Παράλληλα είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από την 8-4-14 με την ενεργοποίηση  του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου», μνημονιακού νόμου του μεσοπρόθεσμου.


Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό  Συμβούλιο σήμερα έλαβε απόφαση απαλλαγής  της  από τις κατηγορίες για τις οποίες είχε παραπεμφθεί. Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε και ο συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με πρωτοπόρο το Σύλλογό μας ο οποίος αντιμετώπισε τη δίωξη της συναδέλφισσας ως δίωξη του ίδιου του Συλλόγου, ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών και στήριξε  συνδικαλιστικά και οικονομικά τη συναδέλφισσά μας, λειτούργησαν αποφασιστικά για την απαλλαγή από τις κατηγορίες και τη  δικαίωση της. Η προσπάθεια επιβολής κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης απέναντι στους μάχιμους εκπαιδευτικούς της  τάξης που με αξιοπρέπεια και ευθύνη παλεύουν  καθημερινά για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών σε ένα  δημόσιο σχολείο που καταρρέει, έπεσε στο κενό.

Η δικαίωση της συναδέλφισσάς μας στέλνει το μήνυμα πως η παιδαγωγική  ελευθερία και η δημοκρατία στο σχολείο και η δυνατότητα του εκπαιδευτικού  να λειτουργεί  με πολιτική και εργασιακή αξιοπρέπεια είναι αποτέλεσμα του μαζικών, συλλογικών, καθημερινών, συντονισμένων και ανυποχώρητων αγώνων. Το σχολείο αποτελεί τον χώρο διαπαιδαγώγησης της πιο ευαίσθητης ομάδας της κοινωνίας μας, των παιδιών που επιβάλλεται να λειτουργεί σε ήρεμο κλίμα και μακριά από προσωπικές και άλλες αντιπαραθέσεις που τορπιλίζουν την ίδια την υπόστασή του.

Ιδιαίτερα την σημερινή εποχή της κρίσης και απαξίωσης των θεσμών οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε την εκπαιδευτική διαδικασία  και την αξιοπρέπειά μας. Την περίοδο αυτή της ανελέητης επίθεσης που δεχόμαστε απέναντι στο σύνολο των δικαιωμάτων μας  χρειάζεται συλλογικός , μαζικός , οργανωμένος αγώνας . Ένα κίνημα με κύριο προσανατολισμό αμφισβήτησης του ίδιου του συστήματος που γεννά απολύσεις, διώξεις , τρομοκρατία.

Όλοι μαζί από κοινού  εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές  να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

             

                                      Το Δ.Σ. του Συλλόγου