Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Συγκεντρώσεις για την Υγεία Παρασκευή 11 Δεκέμβρη




ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Συγκεντρώσεις για την Υγεία
Παρασκευή 11 Δεκέμβρη
Για τη Σάμο: 6:00 το απόγευμα στο Νοσοκομείο Σάμου
Για την Ικαρία: 11:00 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Οι δομές υγείας, πανελλαδικά και στο νομό μας, είναι υποστελεχωμένες, υπολειτουργούν, λόγω υποχρηματοδότησης, ελλείψεων προσωπικού και αναλώσιμων. Κλείνουν κλινικές, ακόμα και παιδιατρικές, καταρρέουν ολόκληρα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Κίνδυνος υπάρχει και για το νομό μας.

Ο λαός είναι αυτός που πληρώνει τη βάρβαρη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όλων των προηγούμενων, στον τομέα της Υγείας. Πολιτική που είναι σε πλήρη συμφωνία με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας και Φαρμάκου. Ο τομέας την Υγείας – Πρόνοιας είναι «φιλέτο» για το κεφάλαιο. Έχει χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. σαν «προνομιακό πεδίο επενδύσεων που θα φέρει ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη». Μια ανάπτυξη που δεν είναι για το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Που την πληρώνει ο ίδιος ο λαός με ποικιλόμορφες θυσίες και με την ίδια του τη ζωή πολλές φορές.


Η υγεία, όπως και όλες οι κοινωνικές παροχές, γι αυτούς είναι «κόστος». Από 23 δις ευρώ το 2009, δίνονται μόνο 8,4 δις ευρώ το 2015 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνολικά μειώνονται όσα δίνονται για Κοινωνική Ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία, κατά 570 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015. Όλο αυτό το πλαίσιο καθιστά επικίνδυνη την κατάσταση για την υγεία του λαού.

Αυτή είναι η πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί και κάνει εμπόριο την υγεία, που απολύει εργαζόμενους, που δημιουργεί ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικά υλικά, που κλείνει νοσοκομεία και κέντρα υγείας, που αφήνει τα νησιά μας χωρίς ασθενοφόρα.

Στόχος τους είναι να αποτελεί ατομική υπόθεση η παροχή υγείας, όπως και η κοινωνική ασφάλιση. Η κατεδάφιση στην Κοινωνική Ασφάλιση στερεί  σε ακόμη περισσότερους τη δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια και περίθαλψη.


Ο ασθενής και ο λαός συνολικά βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να «αγοράσει τις εμπορευματοποιημένες υπηρεσίας υγείας και περίθαλψης». Άλλωστε και την κρατική υποχρηματοδότηση για την Υγεία και τα φάρμακα του λαού, τα πληρώνουν ούτως ή άλλως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες. Ανασφάλιστοι, χρόνια πάσχοντες, ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρίες, καταδικάζονται.


Η πολιτική τους υποβαθμίζει την παρεχόμενη υγεία και οδηγεί σε ανθρώπινες απώλειες. Γίνεται πλέον πιο αναγκαίο και επίκαιρο να πάρουν μαζικά χαρακτηριστικά οι παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις που κάνει το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του Δήμου Ικαρίας για κινητοποίηση και παρεμβάσεις για την Υγεία στην Ικαρία. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.          Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νομού μας να πάρουν μαζικά μέρος στις  συγκεντρώσεις. Να κάνουμε μονόδρομο τον  αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας.




ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στα νησιά μας.
·Προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
·Αυτόνομο, πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
· Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής  δράσης. Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση.