Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Περί αιμοδοσίας...



Ξεπερνώντας το ευτράπελο της υπόθεσης ότι την ώρα που πήγα να δώσω αίμα στην αιμοδοσία του ΟΦΝΙ (όμιλος φιλάθλων Νέας Ιωνίας) χάντμπολ γυναικών, ήταν αρκετά πρωί και έμπαιναν στο ΚΕΠ διάφοροι και γύρευαν να ψηφίσουν για αρχηγό της ΝΔ και καλύτερα θα ήταν να έδιναν αίμα από το να ψηφίσουν τον όποιον σκέφτονταν εκ των τεσσάρων, για να πω και τα δικά μου, νομίζω ότι πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο στο θέμα της αιμοδοσίας.


Αποδέκτες του σχολίου οι αδιάφοροι, που όμως δεν μπορούν να ξέρουν αν στο μέλλον θα τους χρειαστεί αίμα είτε στους ίδιους, είτε σε δικούς τους ανθρώπους.

Στην κατηγορία αυτή ήμουν κι εγώ πριν από πολλά χρόνια, βοηθούσε και η απέχθεια που έχω για σύριγγες και άλλα παρεμφερή σύνεργα.

 Έλα όμως που κάποτε έκατσε η στραβή και βρέθηκα να τρέχω για αίμα κοντινού προσώπου και μάλιστα για ανάγκες μακρόχρονης διάρκειας. Και γρήγορα ο κύκλος των αιμοδοτών του στενού περιβάλλοντος εξαντλήθηκε και άρχισε η πίεση και το τρέξιμο για εξασφάλιση μονάδων αίματος και δεν ήταν καθόλου ευχάριστο.

Από τότε λοιπόν οργανωμένος εθελοντής αιμοδότης και η αιμοδοσία του ΟΦΝΙ έπεσε σε χρονικό διάστημα που είχε καλυφθεί το απαιτούμενο διάστημα από την προηγούμενη συμμετοχή μου σε αιμοδοσία.

Γι αυτό σήμερα αφού έδωσα αίμα αποφάσισα να κάνω το σχόλιο και όχι πριν δώσω, για να μιλάμε όχι για να δίνουμε συμβουλές αφ΄ υψηλού σε άλλους, αλλά να τους καλούμε να κάνουμε πράξη μαζί τα όσα λέμε και τα όσα προτείνουμε.

Μην το αμελείτε και μην το αργείτε αν δεν το έχετε κάνει, δε χρειάζεται να περιμένετε κάποιο φορέα να οργανώσει αιμοδοσία, μπορείτε να απευθυνθείτε σε δημόσια νοσοκομεία και θυμηθείτε όταν δίνεις αίμα έχεις «κάβα» σε περιπτώσεις που το χρειαστείς για εσένα ή κάποιον άλλο.