Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑ.Σ.Ε. WIND: Καλεσμα προς την Επιτροπη Αλληλεγγυης την Πέμπτη 10/12 ωρα 6.30 στο ΕΚΑ με αφορμη την απεργια στη wind


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: 210 5100910Φαξ: 210 5100961E-mail : symboulio@pasetim.com
------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς: Σωματεία, Συνελεύσεις Γειτονιών, Συλλογικότητες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σε συνέχεια των συναντήσεων μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Γενική μας Συνέλευση αποφάσισε να απαντήσει στην αδιαλλαξία της διοίκησης της Wind, ο οποία επιμένει στην επιβολή μειώσεων στους μισθούς και συνεχίζει τις απολύσεις κυρίως συναδέλφων με πολλά έτη υπηρεσίας και την μεταφορά αντικειμένων σε εργολάβους, με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας για την υπογραφή της ΕΣΣΕ θέλει επιμονή και θεωρούμε ότι η ενότητα μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στα σχέδια των εργοδοτών. Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε να συναντηθούμε εκ νέου για να συζητήσουμε τη δυνατότητα ενίσχυσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη Wind και της αλληλεγγύης συνολικά και σύνδεσής τους με τους ευρύτερους αγώνες.
Συγκαλούμε συνάντηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης τη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 6.30μ.μ. στο ΕΚΑ.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: 210 5100910Φαξ: 210 5100961E-mail : symboulio@pasetim.com
 
Δελτίο Τύπου: 17/12/15 - ΑΠΕΡΓΙΑ TΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ WIND

Με απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. οι εργαζόμενοι στη Wind προχωράμε σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12/15, γιατί
Δεν δεχόμαστε να έχουμε συναδέλφους εργαζομένους δύο ταχυτήτων, γιατί υπερασπιζόμαστε την ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων και γιατί με τον τρόπο αυτό υπονομεύονται οι θέσεις εργασίας των παλαιότερων εξ αυτών. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια με το πάγωμα των ωριμάνσεων και την διακοπή των διατακτικών, ήδη έχουμε υποστεί μειώσεις που φθάνουν τουλάχιστον τα 100 ευρώ μηνιαίως. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις αυξήσεις των φόρων και γενικότερα του κόστους ζωής, οι μειώσεις είναι πολύ υψηλότερες.
Δεν δεχόμαστε τον αποχαρακτηρισμό επιδομάτων. Τα επιδόματα έχουν προκύψει από συλλογικές κατακτήσεις και κάποια έχουν τεθεί λόγω των επιμέρους χαρακτηριστικών της άσκησης των καθηκόντων μας. Πχ μέσα στην άσκηση των καθηκόντων μας ήταν και θα παραμένει η γνώση της ξένης γλώσσας & γι αυτό θα πρέπει να το λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην WIND. Επιπλέον, η ιστορία έχει δείξει ότι οι οικειοθελείς παροχές τείνουν να καταργούνται (βλέπε διατακτικές σίτισης).
 Δεν δεχόμαστε να καταργηθεί η 1 ημέρα εβδομαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό) μετά τη λήξη του χρόνου επιφυλακής στο τμήμα TNS που αποδίδεται, αντί αυτού πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα τεχνικά τμήματα που βρίσκονται σε standby. Η ανάπαυση μετά την επιφυλακή επιβάλλεται και συμβάλει τόσο στην ψυχική ηρεμία του εργαζομένου όσο και στην ανταπόκριση στα εργασιακά καθηκόντά του.
Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Συνεχίζουμε δυναμικά. Διεκδικούμε:
·         Καμία μείωση μισθών – καμία κατάργηση επιδομάτων
·         Ενσωμάτωση των χαμένων - παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό
·         Επέκταση του επιδόματος αγγλικών σε όλα τα τμήματα
·         Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση- προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου
·         Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης - Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Καμία αντιδραστική παρέμβαση – αλλαγή στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
·         Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Wind με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από την Wind
·         Όχι σε απολύσεις – εργολαβίες
·         Καμία αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών μας σχέσεων
·         Κατοχύρωση του πλαισίου της άδειας θηλασμού, επίδομα γάμου σε μονογονεϊκές οικογένειες
·         Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών
 
Η μόνο υπαναχώρηση από τις αρχικές μας θέσεις είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους όρους της τελευταίας. Οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε συλλογικά για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ικανοποιητικούς για εμάς όρους. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη τώρα περισσότερο από ποτέ.
Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Απαιτούμε από την Διοίκηση της WIND να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει τους όρους που υπαγορεύτηκαν από την Γενική μας Συνέλευση και θα καλύπτει εξίσου ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: Λ.ΑΘΗΝΩΝ 106 KAI ΚΗΦΙΣΙΑΣ 66

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε
 
 ΤΟ Δ.Σ.