Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Σε αποχή οι ποδοσφαιριστές

 ...ανακοίνωση του ΠΣΑΠ...

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράσθηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειες τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαια τους.


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν , με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν.

Οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας καλοπιστία, παραχώρησαν δικαιώματα τους στις Π.Α.Ε., μέσω των Μνημονίων Κατανόησης, ώστε να διευκολύνουν τη λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Συμβιβάσθηκαν οι ποδοσφαιριστές τόσο με την αύξηση του αριθμού των δόσεων όσο και με τη μη εφαρμογή της ρύθμισης περί διπλασιασμού για τις οφειλές που έχουν επιδικασθεί.

Ενημερώσαμε τους κοινωνικούς εταίρους του ποδοσφαίρου μας ότι θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τον ακριβή χρόνο υπογραφής των Κανονισμών όπως και της ουσιαστικής λειτουργίας του παραπάνω Ταμείου, ωστόσο, έως και σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, δεν λάβαμε απάντηση.

Κάναμε ότι μπορούσαμε ώστε να διατηρήσουμε γόνιμο κλίμα στις επαφές μας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Football League, αλλά, μάταια.
Νοιαζόμαστε για το αυτονόητο. Για την επιβίωση των αδύναμων συναδέλφων μας, οι οποίοι χάνουν, ξαφνικά, τα πάντα, δίχως δική τους ευθύνη.

Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο Π.Σ.Α.Π. είναι αλληλέγγυος.
Η Εθνική ομάδα, ήδη, έδωσε το καλό παράδειγμα με την ανακοίνωση των διεθνών μας για την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα, όσο δεν ενεργοποιείται το Εγγυητικό Ταμείο για τους ποδοσφαιριστές.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μας καθοδηγεί και μας συσπειρώνει.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ’ αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους.
Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό.

Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί.

Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειες τους.