Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Διώξεις για αγώνες ενάντια σε εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας



ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ  #  ΤΗΛ: 22730 27561 #  FAX: 22730 28440 #  E-MAIL: eksamou@otenet.gr
                                                                     Σάμος 14 Δεκέμβρη 2015       






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους προέδρους των έξι χωριών της δυτικής Σάμου (Μαραθοκάμπου, Κουμεïκων, Πλατάνου, Αγίων Θεοδώρων, Σκουρεïκων, Κονταίïκων), που διώκονται δικαστικά επειδή εξέφρασαν αγωνιστικά την διαμαρτυρία τους, μαζί με το κόσμο της περιοχής τους, για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας μεγάλης εμβέλειας που θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαού με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι ξανά και ξανά το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός ότι έχει στηθεί ένα πανελλαδικό τέτοιο σκηνικό ποινικοποίησης και τρομοκρατίας καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς στήριξης του συστήματος προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Ο στόχος της θα πέσει στο κενό γιατί η πολιτική αυτή, ανεξάρτητα από ποιος την εφαρμόζει, έχει καταδικαστεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και θα ανατραπεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, με την συμμετοχή τους στη συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Δεκέμβρη και ώρα 9 το πρωί στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου.

·       Να αθωωθούν όλοι τους τώρα! Να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
·       Να σταματήσει η φάμπρικα της ποινικοποίησης των αγώνων και των εργατικών-λαϊκών διεκδικήσεων
·       Η τρομοκρατία δεν θα περάσει


Η Διοίκηση