Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΕΣΥ: ενημέρωση από τις παρεμβάσεις στο γενικό συμβούλιο, των εκπροσώπων του Μετώπου για την Ανατροπή

Στη σημερινή (19/12/2015) σύγκλιση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους του Μετώπου για την Ανατροπή (Γιάννης Γκίρμπας μέλος του ΔΣ και Νάσος Μπράτσος – Γιώργος Παυλόπουλος, μέλη του γενικού συμβουλίου) επισημάνθηκαν τα ακόλουθα:



Για το ασφαλιστικό: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση και δεν περιμένουμε να φέρει κάτι καλό για τον κλάδο, όπως και για την υπόλοιπη κοινωνία, αφού υλοποιεί μνημονιακές δεσμεύσεις. Επίσης δεν εμπιστευόμαστε –επί του πολιτικού και όχι επί προσωπικού- την πλειοψηφία των ηγεσιών στις πρωτοβάθμιες κλαδικές ενώσεις των δημοσιογράφων.



 Αφού η ΠΟΕΣΥ εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει ομογενοποιημένη πρόταση για το ασφαλιστικό και γι αυτό σκοπεύει να κινηθεί μετά τις γιορτές, προτείνουμε άμεσα έκτακτο συνέδριό της, με «άνοιγμα» και στα σωματεία των άλλων ειδικοτήτων των ΜΜΕ (διασωματειακό) ώστε να διαμορφωθεί και ενιαία πρόταση και πρόγραμμα δράσης.



Δεν μας ικανοποιεί η διατήρηση των «κεκτημένων», αφού και με αυτά έχουν ξεκινήσει οι περικοπές στον ΕΔΟΕΑΠ.


Για την ΕΡΤ: Πρέπει να λυθεί το θέμα του ωραρίου εργασίας, όπως και τα υπόλοιπα θεσμικά (κανονική άδεια, άδεια ασθενείας, κλπ) που έχουν αλλάξει σε δυσμενή κατεύθυνση. Να μπει φραγμός σε όσους ενδεχομένως να σκέφτονται με το τσίτωμα των ωραρίων εργασίας, να επιχειρήσουν να καλύψουν κενά που προέκυψαν και θα προκύψουν από συνταξιοδοτήσεις.

Για τα θέματα αυτά δεν αρκούν συναντήσεις με τη διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά απαιτείται κεντρική πολιτική απεύθυνση και διεκδίκηση, αφού οι εργασιακές σχέσεις αποφασίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και οι διοικήσεις της ΕΡΤ απλώς υλοποιούν κατευθύνσεις. Πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες με τις απαιτήσεις των δανειστών και τις επιλογές της κυβέρνησης.

Επιπλέον με την ίδια λογική της πολιτικής ευθύνης της προϊστάμενης αρχής της ΕΡΤ, θεωρούμε απαράδεκτο να γίνονται εισηγήσεις για τα εργασιακά των δημοσιογράφων, από στελέχη του διοικητικού μηχανισμού της ΕΡΤ, που έχουν συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση για πολλά χρόνια πριν το «μαύρο», σταθεί απέναντι από την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΣΠΕΡΤ, σε δικαστήρια που χτύπησαν απεργίες και έχουν χαρακτηριστεί από την εκπρόσωπο της νομικής υπηρεσίας, μέσα στις δικαστικές αίθουσες, ως «μάρτυρες παντός καιρού». 
Πρόκειται για βαρύτατη πολιτική ευθύνη όσων ανέχονται τέτοιες καταστάσεις.

Επίσης η ΠΟΕΣΥ όπως αναφέρθηκε στη διαδικασία (ηχογραφούνται πρακτικά) μένει σταθερή στη θέση που εξέφρασε με το εξώδικο που απέστειλε για μη πραγματοποίηση τρίτου γύρου εκλογών στην ΕΡΤ.

Επίσης:

Ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα υπέρ του διωκόμενου πρώην προέδρου της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλου από τον φυγόδικο Π. Κυριακίδη, μετά από πρότασή μας. Υπήρχε και απόφαση του Δ.Σ. που έχει ήδη δημοσιευτεί στον Τύπο και η παρέμβασή μας είχε χαρακτήρα πρόσθετης ενίσχυσης στη δικαστική μάχη της 8//1/2016, με κάλεσμα για συμμετοχή και στο δικαστήριο.

Ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία και στο Δ.Σ. και στο γενικό συμβούλιο) ψήφισμα για την απόπειρα παγίδευσης του μέλους της ΕΣΠΗΤ Π. Λάμπρου, από δημοσιογράφο που ηχογράφησε εν αγνοία του τηλεφωνική τους συνομιλία, αποκρύπτοντας την ιδιότητά του και προσποιήθηκε ότι είναι συγγενής κρατούμενου.

Τα ψηφίσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ, η οποία αποφάσισε μέχρι το Πάσχα να συγκαλέσει το αναβληθέν καταστατικό συνέδριο.

Τα σημερινά θέματα ήταν:
1)καταστατικό συνέδριο
2)δημόσια ΜΜΕ
3)ασφαλιστικό