Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Αθλητικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης – Έντονη δραστηριότητα την εορταστική περίοδο

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Ημέρες Χριστουγέννων και οι παρεμβάσεις – πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την κοινωνική προσφορά είναι συνεχείς σε όλα τα επίπεδα και βεβαίως και στο χώρο του αθλητισμού. Αιμοδοσίες, αγώνες αλληλεγγύης, είναι σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της χώρας. Το ert.gr παρουσιάζει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.





emeisΣτην Πετρούπολη ο ΑΟ Άρης Πετρούπολης και η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη (Ε.Μ.Ε..Ι.Σ) διοργανώνουν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς».
Όπως αναφέρει ο Άρης σε ανακοίνωσή του: «Μαζί με όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του ΑΟ Άρης Πετρούπολης συμμετέχουν: Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναγιώτης Φασούλας, ο θρύλος του γυναικείου μπάσκετ Ανθή Παπαηλία, ο ομοσπονδιακός προπονητής γυναικών Κώστας Κεραμιδάς και η διεθνής παίκτρια Λολίτα Λύμουρα.
Τιμή Εισιτηρίου: 2€
Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη το έργου της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο».




OFNI-ethelontiki-aimodosia-300x260 
Αιμοδοσία

Υπενθυμίζουμε την αιμοδοσία του ΟΦΝΙ, για την οποία το ert.gr είχε αναφερθεί και πριν λίγες ημέρες, γράφοντας  σε ανάρτηση με τον τίτλο «Πρωταθλήτριες και στην αλληλεγγύη – Αιμοδοσία διοργανώνει ο ΟΦΝΙ χάντμπολ γυναικών»:

Αν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πήρε και πρωτάθλημα και κύπελλο στο γυναικείο χάντμπολ η ομάδα του ΟΦΝΙ (όμιλος φιλάθλων Νέας Ιωνίας), δε σημαίνει ότι και εκτός αγωνιστικών χώρων οι στόχοι που θέτει δεν είναι υψηλοί. Όπως υψηλοί είναι πάντα οι στόχοι της έκφρασης αλληλεγγύης σε όποιους-ες την έχουν κάποια στιγμή ανάγκη.

Όπως αναφέρει το αθλητικό σωματείο: «Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ο ΟΦΝΙ στέκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (200μ από τον ηλεκτρικό σταθμό στην πλευρά προς Κηφισιά), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Την πρωτοβουλία του Ο.Φ. Νέας Ιωνίας στηρίζει ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η αιματολογική του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. Νέας Ιωνίας.
mkieΗ δύναμη όλων μας στηρίζει αυτούς που σε κάποιο σημείο της ζωής τους θα την έχουν ανάγκη. Σας περιμένουμε!».
 
Αθλητική Εκδήλωση Αλληλεγγύης για τα 4 χρόνια λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 από 13:00 – 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, Ιωνίας 96, Άλιμος, (υπό την φιλοξενία του Θουκυδίδειο Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου), με ελεύθερη είσοδο.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει 10 αθλητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς 12 γυμναστές. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ  αλλά και κάνοντας κλικ πάνω στην αφίσα.

Όπως αναφέρει το ΜΚΙΕ: «Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει για τους 350 μικρούς (0 έως 5 ετών) φίλους του ιατρείου, που στηρίζουμε κάθε μήνα, είδη όπως: Γάλατα Σκόνη: 1ης , 2ης, 3ης βρεφικής ηλικίας. Ειδικά γάλατα Σκόνη: για Αλλεργία, για Κολικούς, για την Μείωση Αντιγονότητας, για Δυσκοιλιότητα κλπ. Παιδικές κρέμες: Φρουτόκρεμες, Μπισκοτόκρεμες, Φαρίν Λακτέ, Δημητριακά, Άνθος Ορύζης, Βανίλια. Γάλα Εβαπορέ: για παιδιά 6 μηνών έως 5 ετών. Πάνες: Νο1, Νο2, Νο3, Νο4, Νο5, Νο6″.


437_20e6d0dc79365d45f8620c21a172f633_mΚερατσίνι – Δραπετσώνα

Aθλητικές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας την Κυριακή 20/12/2015 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και τη Δευτέρα 21/12/2015 στο κλειστό γήπεδο Σιταποθηκών. Οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο το φίλαθλο πνεύμα, τον ομαδικό λαϊκό αθλητισμό και τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ο Δήμος προσκαλεί όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν αθλητικές δραστηριότητες διάφορων αθλημάτων, προσφέροντας αντί εισιτηρίου τρόφιμα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί στο Δήμο.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σε προηγούμενη ανάρτηση του ert.gr ΕΔΩ.


ALIMOS
Στον Άλιμο, σημαντικές προσωπικότητες του μπάσκετ θα δώσουν το παρόν και θα παίξουν μπάσκετ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Βυζαντινό γυμναστήριο του Πέρα στον Άλιμο στις 19:00. Στόχος η ενίσχυση του ιδρύματος  «Παιδόπολη Άγιος Αντρέας», που παράγει σημαντικό έργο από το 1947.
Δεν υπάρχει εισιτήριο, αλλά προαιρετική συμβολή όσων θέλουν με όποιο τρόπο μπορούν.
Όσα για τα ονόματα που θα πάρουν μέρος σημειώνουμε ότι τη μία ομάδα θα στελεχώσουν Ευθύμης Ρεντζιάς, Δήμος Ντικούδης, Γιάννης Γιαννούλςη, Μπάνε Πρέλιεβιτς, Νίκος Χατζής, Άγγελος Κορωνιός, Βασίλης Σούλης, Νίκος Μπουντούρης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιάννης Σιούτης, Βαγγέλης Βουρτζούμης, ενώ κόουτς θα είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης.
«Αντίπαλοι» θα είναι ο Νίκος Λινάρδος, ο Γιώργος Γασπάρης, ο Γιώργος Μποσγανάς, ο Μάκης Δρελιώζης και ο Σπύρος Παντελιάδης, με ενίσχυση από πρώην παίκτες του Αλίμου των Τραχώνων και του Πέρα.

agonas_basket_newΣτη Γλυφάδα

Όπως αναφέρει ο Δήμος Γλυφάδας: «Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας» (Φοίβης 14). Βετεράνοι καλαθοσφαιριστές – σύμβολα του ελληνικού μπάσκετ και αγαπημένοι καλλιτέχνες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Συμμετέχουν σε αγώνα μπάσκετ με έπαθλο την αγάπη και νικητή την αλληλεγγύη. Με ελεύθερη είσοδο και μοναδικό αντίτιμο, τρόφιμα, παιδικά ρούχα και παιχνίδια, μας καλούν να δείξουμε έμπρακτα αυτές τις γιορτινές μέρες, την συμπαράστασή μας σε άπορες οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη.
Στον αγώνα θα συμμετάσχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ: Ντούσαν Βούκτσεβιτς, Περικλής Δορκοφίκης, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Νάσος Γαλακτερός, Νίκος Κασουρίδης, Άγγελος Κορωνιός, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νίκος Μπουντούρης, Δήμος Ντικούδης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιάννης Σιούτης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζής, Χρήστος Χριστοδούλου.

Στο ρόστερ της ομάδας των καλλιτεχνών θα βρίσκονται: Δήμος Αναστασιάδης, Θανάσης Γκόκας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Δεμελής, Θανάσης Δόβρης, Παναγιώτης Λάιος, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Πάνος Μουζουράκης, Χρήστος «Μέγας» Πακιώτης, Γιώργος Πανδής, Γιώργος Χατζής, Χρήστος Χολίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου.

«Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στη Γλυφάδα σπουδαίους Έλληνες καλαθοσφαιριστές και σημαντικούς καλλιτέχνες σε έναν αγώνα προσφοράς και αλληλεγγύης», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που κάλεσε τους πολίτες να γεμίσουν τη Δευτέρα το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ.

Προπονητές της ομάδας των βετεράνων θα είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης με βοηθό την Ντορίτα Δέδε και της ομάδας των καλλιτεχνών ο Ντέιβιντ Στεργάκος με βοηθό την Αριστέα Μαγκλάρα. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας το οποίο υποστηρίζει 646 οικογένειες και τα παιδικά ρούχα και τα παιχνίδια στο Ίδρυμα Φιλοθέη Αθηναία. Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρόγιαννης». Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μάγδα Βαρούχα».

pistiΒεβαίως πρέπει να πενθυμίσουμε, ότι πριν από λίγες ημέρες ο Απόλλωνας της Πάτρας, όπως είχε αναφέρει και το ert.gr,  διοργάνωσε αγώνα για ενίσχυση του σωματείου Save An Angel Patras, το οποίο στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και τις οικογένειές τους.

Τέλος, όπως έχουμε παρουσιάσει σε άλλη ανάρτηση του ert.gr σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 21/12 στις 19:45 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν (χωρίς εισιτήριο, προαιρετική συμβολή από τον καθένα) στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας για την ενίσχυση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Πίστη».

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Κείμενο: Νάσος Μπράτσος