Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Κινητοποίηση στην Αθήνα από τους πρώην εργαζόμενους της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» στις 16 Δεκεμβρίου 2015


...αναδημοσίευση από ert.gr...


Oι πρώην εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», με τη στήριξη θεσμικών φορέων και επαγγελματικών συλλόγων των πόλεων Νάουσας και Κομοτηνής, κατέρχονται στην Αθήνα την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 με στόχο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «να διαμαρτυρηθούν, απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις αναφορικά με το θέμα της επαναλειτουργίας εργοστασίων της επιχείρησης».


Στην ίδια ανακοίνωση σχολιάζουν πως: «Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να συναντηθούν με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη.
Το πρωτοποριακό σχέδιο των εργαζομένων για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, έχει κατατεθεί από τον Απρίλιο του 2015 και μάλιστα έχει λάβει τη στήριξη των αρμοδίων κυβερνητικών φορέων, ενώ αποτελεί και προγραμματική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδική μνεία έγινε συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2015.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι προγραμματικές εξαγγελίες τείνων να διαψευσθούν εις βάρος των εργαζομένων, όπως έχει γίνει ήδη από τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις από το 2008 έως σήμερα.
Ωστόσο, η πίστη μας για τη βιώσιμη επαναλειτουργία εργοστασίων που θα δώσουν ξανά ελπίδα στις περιοχές μας παραμένει ζωντανή περισσότερο από ποτέ».

12308482_938776466201239_2668820613454846100_n
Επίσης δηλώνουν ότι: «Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ-ΚΛΩ είναι αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους που προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις να αναστήσουν παραγωγικές επιχειρήσεις και δηλώνουν ότι:
Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν να καταστήσουν αφενός τους εργαζόμενους και την κοινωνία αμέτοχους θεατές και αφετέρου τις Τράπεζες ελεγκτές και ανώτατους κριτές κάθε προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας, υπό το πρίσμα της εξυπηρέτησης συμφερόντων εκτός από αυτά των εργαζομένων, θα μας βρίσκουν πάντοτε ενωμένους και αντίθετους».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Μάρθα Στογιαντσάκη, τακτικό μέλος συμβουλίου πιστωτών, μέλος εργοστασιακού σωματείου εργοστασίων Μαρώνειας και Ροδόπης Κομοτηνής, Αθανάσιος Παπαντωνίου, τακτικό μέλος συμβουλίου πιστωτών, μέλος εργοστασιακού σωματείου εργοστασίου ΚΟΛΒΛΑΝ Λουτροχώρι Ν. Πέλλας, Γεώργιος Σταμπολίδης, αναπληρωματικό μέλος συμβουλίου πιστωτών, μέλος εργοστασιακού σωματείου συγκροτήματος Στενημάχου Νάουσας.

Σχετικές ειδήσεις:
«Σύννεφα» στον ορίζοντα για την επαναλειτουργία της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» – Συνεχίζουν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι
 
«Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία»: Οι πλειστηριασμοί απειλούν το σχέδιο των εργαζομένων για επαναλειτουργία – Αναμένεται πολιτική λύση