Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Εργατικό Κέντρου Σάμου: Συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες

Σάμος, 27 Δεκέμβρη 2015

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Την παραμονή των Χριστουγέννων μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και των άλλων Γυναικείων Συλλόγων μελών της ΟΓΕ, της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και των Λαϊκών Επιτροπών του νησιού, διένειμαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε εκατοντάδες πρόσφυγες που διαβιούν στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες.

Ότι διανέμουμε, πολλές φορές εδώ και μήνες, είναι προσφορά εργαζομένων και άνεργων, των φοιτητικών συλλόγων του νησιού μας, σωματείων απ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μας εμπιστεύονται και θέλουν και με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε όσους πλήττονται από τον πόλεμο και την καπιταλιστική κρίση, μακριά από ΜΚΟ και μεσάζοντες.


Την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση του ΕΚΣ είχαμε συνάντηση στα γραφεία του ΕΚΣ με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και Θυγατρικών Εταιρειών, οι οποίοι μας παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Συζητήσαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ που γεννούν την μετανάστευση και την προσφυγιά, καθώς και για το ρόλο των ΜΚΟ, οι οποίες παίρνουν ζεστό χρήμα και αποτελούν μέσο υποκατάστασης του κράτους σε βασικούς τομείς όπως η Υγεία, η Περίθαλψη καθώς και στο ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών. Η δράση τους δεν μπορεί με τίποτα να αντικαταστήσει την λαϊκή δράση και αλληλεγγύη και δεν πρόκειται να δεχτούμε να τις παρακάμψει.

Η Διοίκηση του ΕΚΣ ευχαριστεί τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς και την Διοίκηση του Σωματείου τους για την προσφορά τους.

Επίσης ευχαριστούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία τους και όλο το λαό των νησιών μας που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας για έκφραση αλληλεγγύης.

Συνεχίζουμε την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, μαζί με τους παραπάνω φορείς και εκφράζουμε συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, ντόπιο, πρόσφυγα και μετανάστη, σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας, φυλή.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, η φτώχεια, η ανεργία και η εκμετάλλευση του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, αλλά και να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καλούμε το λαό σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Η χώρα μας εμπλέκετε όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας. Κανένας λαός, ούτε ο Ελληνικός, δεν πρέπει να χύνει το αίμα του για τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου ανά τη Γη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις λαϊκές επιτροπές και όλο το λαό της Σάμου να εκφράσουν και να δυναμώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και να προετοιμάζονται για νέα Απεργία για το Ασφαλιστικό.

ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ

Εμφιαλωμένο νερό, γάλα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κλπ), μπισκότα κάθε είδους, φρυγανιές και παξιμάδια, πάμπερς και πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας και κουζίνας, κονσέρβες, παιδικά παιχνίδια, τετράδια, μπογιές, κουβέρτες, σεντόνια, παπούτσια.

ΒΑΘΥ: στο Εργατικό Κέντρο Σάμου: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00΄ – 13.00΄ και κάθε Τρίτη και Τετάρτη απόγευμα από 18.00΄ – 20.00΄

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: Κατόπιν συνεννόησης.

Όποιος έχει ανάγκη από βοήθεια, μπορεί να έρχεται στο ΕΚΣ τις παραπάνω μέρες και ώρες.