Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ούτε καλώδια της ΔΕΗ δεν υπάρχουν από τις μνημονιακές πολιτικές




 Είναι τουλάχιστον δύο χρόνια, που τρεις κάτοικοι του Ευδήλου (όχι μόνιμοι, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, μεταξύ των οποίων και ο γράφων που θέλει τη ΔΕΗ δημόσια και όχι ιδιωτική γι αυτό η απαξίωσή της είναι ενοχλητική) προσπαθούν να κινητοποιήσουν τη ΔΕΗ για να αλλάξει καλώδια στους μετρητές των σπιτιών τους,  που η φθορά του χρόνου έχει καταστρέψει τη μόνωση και φαίνονται γυμνά τα σύρματα.

Η ενημέρωση εδώ και δύο χρόνια είναι ότι δεν υπάρχουν υλικά.

Όπως ποιός θα αποζημιώσει τους τρείς αν υπάρξει ζημιά στα περιουσιακά τους στοιχεία, από προβλήματα που ενδεχομένως προέλθουν από τη συγκεκριμένη κατάσταση;
Ή αν υπάρξει κίδνυνος ζωής ή σωματικής ακεραιότητας που να οφείλεται σε πιθανό πρόβλημα από τη συγκεκριμένη αιτία, ποιός θα λογοδοτήσει;

Η απάντηση είναι ότι ένα κερδισμένο δικαστήριο ιδιωτών σε βάρος της ΔΕΗ, επιβαρύνει το δημόσιο δηλαδή όλους μας και καλό είναι να μην φτάσουν τα πράγματα εκεί.

Έγιναν και δύο επιστολές - ηλεκτρονικές (τις έχουμε στο αρχείο μας) προς τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, με την πιο πρόσφατη στις 9/3/2015 και ώρα αποστολής 16.41μμ, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση, μετά έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία και μας είπαν να απευθυνθούμε στο γραφείο της Ικαρίας, όπως και κάναμε, όπου ενημερωθήκαμε ξανά ότι δεν υπήρχαν υλικά και κάτι λίγα που είχαν έρθει πήγαν σε άλλες προτεραιότητες.

Επισυνάπτουμε μέρος της ηλεκτρονικής επιστολής, με τίτλο "αποκατάσταση χρονίου προβλήματος", αλλά και των φωτο που στείλαμε σαν επισυναπτόμενες. 





Προς ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ        9/3/2015


Αξιότιμοι κύριοι



Εδώ και μήνες στους μετρητές της ΔΕΗ στις οικίες μας στον Εύδηλο Ικαρίας, τα καλώδια έχουν φθαρεί («έσκασαν» και σκίστηκαν) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε με βλάβες και με κόστος αν αυτές δημιουργήσουν πρόβλημα σε ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να χρειαστεί να μείνουμε χωρίς ρεύμα.



Απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στη ΔΕΗ Ικαρίας, που μας ενημέρωσε ότι δεν τις έχουν σταλεί τα απαραίτητα υλικά για να προχωρήσει στις απαιτούμενες αντικαταστήσεις – επιδιορθώσεις.

Αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες, αφού λαμβάνουμε την ίδια απάντηση. 

Παρακαλούμε να υπάρξει μέριμνα ώστε να εφοδιαστούν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ με τα προβλεπόμενα υλικά και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα.
Αναφερόμαστε στους μετρητές των οποίων τα στοιχεία (αριθμός παροχής) είναι .........και ........ που βρίσκονται δίπλα.