Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση ΟΜΕΔ για ΕΤΙΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ Ο.ΜΕ.Δ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Ο.ΜΕ.Δ.)

Συνάδελφοι!

Εκδόθηκε εχθές η μεσολαβητική πρόταση του Ο.ΜΕ.Δ. για τη νέα Συλλογική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα η πρόταση αυτή αφήνει ως έχει τους βασικούς μισθούς εκτός από τα πέντε πρώτα κλιμάκια, όπου δίνει μειώσεις 8% στο πρώτο (0-2 έτη), 6% στο δεύτερο (3-4έτη), 4% στα 5-6 έτη, 3% στα 7-8 έτη και 1,5% στα 9-10 έτη.

Ταυτόχρονα όμως, με νέα αδιαμφισβήτητη διατύπωση, εξασφαλίζει το επίδομα 5ετίας στον ίδιο εργοδότη όπως αυτό είχε διαμορφωθεί στις 14-2-12.  Υπενθυμίζουμε πως και η περασμένη Διαιτητική Απόφαση διατήρησε το συγκεκριμένο επίδομα. Οι εργοδότες όμως αμφισβήτησαν την διατύπωση και δεν το κατέβαλαν. Για αυτό το λόγο η Ένωσή μας έχει υποβάλει  στον  Ο.ΜΕ.Δ. αίτηση ερμηνείας.


Η προτεινόμενη ισχύ της μεσολαβητικής πρότασης είναι από 25-7-2015 και λήγει στις 26-7-2016 με αναδρομική ισχύ σε όλα, εκτός από τις μειώσεις των πέντε πρώτων κλιμακίων που θα έχουν αρχή εφαρμογής την 1-12-2015. Με το τρίμηνο της μετενέργειας ή σύμβαση θα ισχύει μέχρι τις 26-10-2016.  Τονίζουμε πως το Άρθρο 13 αναφέρει πως πιθανόν ανώτερες αποδοχές απ αυτές που δίνει η μεσολαβητική πρόταση δεν θίγονται.

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. με σχετική πλειοψηφία  αποφάσισε να αποδεχθεί την μεσολαβητική πρόταση.  Είναι σίγουρο για εμάς πως  η εργοδοτική πλευρά  θα την απορρίψει- οπότε και θα ξεκινήσει το στάδιο της Διαιτησίας- καθώς ουδέποτε επιθυμούσε την οποιαδήποτε ύπαρξη συλλογικής ρύθμισης .Διακαής και μόνιμος πόθος τους θα είναι πάντα η αρρύθμιστη εργασία και η δυνατότητα για την ισοπέδωση ακόμα και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων!

Αν κάνουμε λάθος ας μας το αποδείξουν!  Ας αποδεχθούν την μεσολαβητική πρόταση.

 Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθεί η Μεσολαβητική Πρόταση της Μεσολαβήτριας κ. Αφροδίτης Μακρυγιάννη διαβάστε την  EΔΩ