Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

«Πίστη» και αγώνας για τη ζωή – Πρωτοβουλίες του συλλόγου γονέων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...

Yπάρχουν αγώνες που δεν περιορίζονται μόνο στα στενά πλαίσια ενός γηπέδου, αλλά στα ευρύτερα πλαίσια της κοινωνικής ζωής και εκεί μπορούμε και πρέπει να «παίξουμε» όλοι. Αυτό είναι το νόημα τόσο των προσπαθειών που κάνει ο σύλλογος γονέων παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Πίστη», αλλά και όσων στέκονται στο πλευρό του και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του.

Μία από αυτές, είναι η διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 19:45 στο δημοτικό γήπεδο Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου η ποδοσφαιρική ομάδα της «Πίστης» (εμπνευστής ο Βαγγέλης Γεωργουδάκης και παίκτες παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές), μαζί με παλαίμαχους της Αλσούπολης, της Νέας Ιωνίας και της Νέας Φιλαδέλφειας θα αγωνιστούν για να ενισχύσουν το σύλλογο.


pistiΤο ert.gr με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της «Πίστης», Χρήστο Βλάχο, που μας ενημέρωσε για τη δράση του συλλόγου.
Για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ο κ. Βλάχος μας είπε: «Δεν υπάρχει εισιτήριο, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με το ποσό που επιθυμεί, καθώς και να αγοράσει ημερολόγια της «Πίστης». Επιλογή της «Πίστης» είναι να δίνει 3-4 αγώνες το χρόνο, με στόχο να ενισχύει το ταμείο της και να διαδίδει το έργο της».

Από την πλευρά του το ert.gr σας προτείνει εκτός από τη συμμετοχή στον αγώνα της Δευτέρας, οι αναγνώστες που δραστηριοποιούνται σε αθλητικά σωματεία, μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλία και να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να δραστηριοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και να υποστηρίξουν έμπρακτα αυτές τις προσπάθειες.

ni2Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο σύλλογος, ευχαρίστησε τους συνδέσμους Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Απόλλωνα Σμύρνης, Αχαρναϊκού και Αχιλλέα Κ. Αχαρνών για τη συμμετοχή τους στο ομώνυμο τουρνουά (23/11), που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, για την προώθηση των σκοπών του συλλόγου και την ενίσχυση του, ενώ ευχαρίστησε και τους διαιτητές Θοδωρή Κεφαλά, Βαγγέλη Γιαννακουδάκη και Σπύρο Καπετανάκη για τη φιλική διεκπεραίωση των αγώνων.


Συνεχίζοντας ο κ. Βλάχος μας είπε ότι: «Η «Πίστη» μετράει 23 χρόνια ζωής και από τις ενισχύσεις που στα δικά μας μάτια μπορεί να φαίνονται μικρές, αλλά για το έργο της είναι σημαντικές, καλύπτει τη δαπάνη για εννέα εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» (πρόκειται για εργαζόμενους εκτός του προσωπικού του νοσοκομείου και η πρόσθετη ενίσχυση των 9, όπως και η παρουσία τους στο χώρο, έχει εγκριθεί από το νοσοκομείο) αποκλειστικά για τις δικές της ανάγκες. Επίσης καλύπτει εξετάσεις που είναι εκτός του νοσοκομείου και καλύπτει έξοδα διαμονής γονέων από την επαρχία. Υπάρχουν βέβαια ξενώνες, αλλά δεν επαρκούν πάντα για τις ανάγκες που εμφανίζονται».

Για λεπτομερή ενημέρωση για τους τρόπους ενίσχυσης της «Πίστης» και για το έργο της, μπορείτε να επισκεφτείτε τόσο την ιστοσελίδα της, όσο και το λογαριασμό της στο facebook.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας, δίνουμε το παρόν και μέχρι τότε διαδίδουμε το γεγονός για να συμβάλουμε στην επιτυχία του.

Χριστουγεννιάτικο bazaar από την Πίστη
Χριστουγεννιάτικο bazaar από την Πίστη

Από την αρχική διακήρυξη της «Πίστης»:
 Αν και στις συζητήσεις μας όλοι λίγο πολύ δηλώνουμε γνώστες των ανθρώπινων προβλημάτων, ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν ένα μεγάλο οδυνηρό πρόβλημα που είναι ο παιδικός καρκίνος.
Πολλοί δεν υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει, κι όμως είναι μία καθημερινή πραγματικότητα, αδυσώπητα σκληρή για πολλά παιδιά, από την βρεφική μέχρι και την εφηβική ηλικία. Μία πραγματικότητα που εξωραΐζεται κάτω από το όνομα «νεοπλασματική νόσος», για να πονάει ψυχικά λιγότερο. Τα παιδιά καθημερινά παλεύουν για την ίδια τους τη ζωή κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι δυσκολίες τεράστιες που κανείς δεν φαντάζεται, ακόμη κι αν επισκεφθεί τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων. Εκεί η αισιοδοξία αντιστρατεύεται την απόγνωση, ο πόνος το χαμόγελο, οι επιπλοκές το γιατρό, οι ελλείψεις το αποτέλεσμα και η μάχη δίνεται με άνισους όρους.
Δίπλα στους μικρούς μαχητές ο γονιός. Η μάνα, ο πατέρας. Καμιά φορά μονάχα ο ένας και μερικές φορές η γιαγιά ή και κανένας. Ο γονιός που γίνεται το φίλτρο της φόρτισης που δεν πρέπει να φτάσει στο παιδί, ο γονιός που αγόγγυστα πονάει, που δίνει τη δική του μάχη και πασχίζει να καλύψει τις ανεπάρκειες, να βελτιώσει τις συνθήκες, να περιθάλψει αξιοπρεπώς το παιδί του.

Εμείς λοιπόν, οι γονείς που βρεθήκαμε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα καθημερινά προβλήματα. Έτσι, στις αρχές του 1993, δημιουργήθηκεη ΠΙΣΤΗ. Τώρα αντιμετωπίζουμε το μέλλον με πίστη, όπως ακριβώς ονομάσαμε το Σύλλογό μας.
Έχοντας σαν πρότυπα, τα ειδικά κέντρα νοσηλείας του εξωτερικού, βάσει των οποίων ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος σε ποσοστό άνω του 80%, αγωνιζόμαστε να προσεγγίσουμε το ποσοστό αυτό, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των ιατρών, εξασφαλίζοντας όμως παράλληλα αποτελεσματικές και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Επικοινωνήστε με την «Πίστη»:
Σύλλογος ΠΙΣΤΗ
Ηγήμονος 2Β
Ζωγράφου (Πλ. Παίδων), 157 73
Τηλ.: 210-7488961
Fax: 210-7486880
http://www.pisti.gr/
https://www.facebook.com/syllogos.pisti/

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος