Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

H EΣΗΕΠΗΝ για την απεργία στα ΜΜΕ


...ανακοίνωση της ένωσης συντακτών ημερησίων εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων...

 Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, στα γεωγραφικά όρια της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Οι συνάδελφοι ομόθυμα βρέθηκαν στις επάλξεις του αγώνα, απέναντι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Παραφωνία αποτέλεσαν κρούσματα (ευτυχώς πολύ λίγα) απεργοσπαστικών εκδόσεων, όπως τα «Χανιώτικα Νέα», στα Χανιά, οι εφημερίδες «Θάρρος» και «Ελευθερία» στην Καλαμάτα και οι εφημερίδες «Ροδιακή» και «Δημοκρατική» στη Ρόδο.



Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τις εκδόσεις των φύλλων αυτών δεν εργάστηκαν συνάδελφοι- μέλη μας,  κάτι πάντως που σε κάθε περίπτωση θα διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης.
Αντίστοιχες μικρές παραφωνίες στην ουσιαστικά καθολική συμμετοχή του κλάδου στην απεργία, υπήρξαν προσπάθειες μεμονωμένων portals να «ανεβάζουν» ειδήσεις επικαιρότητας.

Και εδώ θα διερευνηθεί από τα όργανα της Ένωσης αν υπήρξε συμμετοχή συναδέλφων, κάτι που σε πρώτη φάση δεν διεφάνη και εκ του αποτελέσματος, καθώς οι προσπάθειες που έγιναν ήταν τόσο άκομψες  που δεν είχαν καμία απήχηση στο κοινό. Πλην βεβαίως της… ιλαρότητας…

Οι δημοσιογράφοι ενωμένοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τη ζωή τους αλλά και όσους αυτοκτονικά συνηγορούν μαζί τους, απέναντι και στα ίδια τα συμφέροντά τους.