Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΝΙ: Να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Σάμου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

7 Οκτωβρίου 2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Καταγγέλλουμε την κλήση σε απολογία, κατ΄εντολή εισαγγελέα, τεσσάρων καθηγητών, μελών της ΕΛΜΕ Σάμου (3 εκ των οποίων μέλη του Δ.Σ.) ως κομμάτι της εκστρατείας εκφοβισμού των αγωνιζόμενων εργαζομένων και ποινικοποίησης των αγώνων τους. Αφορμή η κατάληψη που έγινε με συλλογική απόφαση στη ΔΙΔΕ Σάμου στις 16 και 17/9 προκειμένου να αποτραπεί η διαδικασία «ανακάλυψης» υπεράριθμων κατόπιν άνωθεν εντολής και η σύνταξη λίστας 68 καθηγητών (15 απ’ τους οποίους σε Ικαρία-Φούρνους) που στέλνονται σε διαθεσιμότητα-απόλυση.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παλεύουν ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ οι οποίες διαλύουν κυριολεκτικά τις ζωές μας, η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω των διώξεων και της καταστολής να καθυποτάξει κάθε κίνηση αντίστασης και διεκδίκησης.

Αέρα στα πανιά των μεθοδεύσεων αυτών βάζει και η περίφημη θεωρία «των δύο άκρων» η οποία εξομοιώνοντας τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής με τους αγωνιστές του μαζικού κινήματος και με πρόσχημα την «καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται» δίνει το έναυσμα για να χτυπηθούν οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και το κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται επειδή τολμούν και αντιστέκονται στην διάλυση της δημόσιας παιδείας, το πέταγμα των μαθητών έξω απ’ το σχολείο και την εργασιακή τους εξαθλίωση και απαιτούμε:



    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ. – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ.





Από το Δ.Σ.