Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Βραδυνή: Όχι στις απολύσεις


...αναδημοσίευση από την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη"...


Στην αντικατάσταση της Αλέκας Κλειδαρά, εργαζόμενης η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, επειδή δεν δέχτηκε την υπογραφή ατομικής σύμβασης, προχώρησε η εργοδοσία της κυριακάτικης εφημερίδας Βραδυνή, ιδιοκτησίας Κ. Μήτση. Η εργαζόμενη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο, ενώ στη θέση της προσελήφθη δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται στη ΔΤ.

Όπως μας δήλωσε η ίδια: “με φώναξαν ως εγκυμονούσα να υπογράψω ατομική σύμβαση και δεν το κανα, καθώς με καλύπτει ο νόμος. Μου ζήτησαν να στέλνω κείμενα το οποίο επίσης αρνήθηκα αφού είμαι σε άδεια εγκυμοσύνης. Η ατομική σύμβαση προέβλεπε την περικοπή του 1/3 του μισθού, ο οποίος θα έπεφτε στα 800 ευρώ.
Στη θέση μου προσλάβανε τον Χρήστο Μέγα που εργάζεται και στη ΔΤ. Γενικότερα ακολουθούν αυτή την τακτική καθώς έχουν διώξει κι άλλους συναδέλφους από το οικονομικό ρεπορτάζ και στη θέση τους προσελήφθει ο Χρήστος Κώνστας, υπεύθυνος επικοινωνίας του ΤΑΙΠΕΔ. Στην εφημερίδα έχουν μείνει 10 άτομα, καθώς ήδη έχουν απολυθεί 18. Όχι όλοι μαζί. Έχουν πάρει προειδοποίηση κι απολύονται κάθε μήνα”.

Θα πρέπει οι συνδικαλιστικές ενώσεις του Τύπου να αντιδράσουν άμεσα με απεργία που θα σταματήσει το τσουνάμι των απολύσεων, που επιβάλλουν εκδότες όπως ο Μήτσης κι ο Ψυχάρης στο ΔΟΛ.