Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα



Αντιφασιστική - αντιρατσιστική και αντικατασταλτική συναυλία διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων – Φοιτητών ΕΚΠΑ –ΕΜΠ την Τετάρτη 9/10, 18.00 Προπύλαια. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:
"Μπαίνουμε στην 5η εβδομάδα απεργίας σε κοινές κινητοποιήσεις εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια και δίνουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα. Οι 1349 διαθεσιμότητες - απολύσεις στα ΑΕΙ δεν είναι το πρώτο χτύπημα αλλά ούτε και το τελευταίο. Προηγήθηκαν ο αντιδραστικός νόμος Διαμαντοπούλου, το σχέδιο Αθηνά, οι τεράστιες περικοπές στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων, εφεδρείες και το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων πέρσι τον Οκτώβρη. Και μετά τις απολύσεις τι; Μπροστά μας έχουμε τη διάλυση των υποδομών του Πανεπιστημίου, τις εργολαβίες και την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις σχολών με το σχέδιο Αθηνά 2, τα δίδακτρα και τις διαγραφές φοιτητών, τις διασπάσεις των προγραμμάτων σπουδών και την απαξίωση των πτυχίων, την περικοπή του 40% του διδακτικού προσωπικού και νέες απολύσεις.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σε προσπάθεια διαίρεσης της εργατικής τάξης και αποπροσανατολισμού του κινήματος χρησιμοποίησε το χαρτί του ρατσισμού και έδωσε κάλυψη στους φασίστες αποθρασύνοντας τους, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την καταστολή. Οι πολιτικές αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά το αποκορύφωμα μιας πορείας χρόνων, μνημονίων, αντιλαϊκών και ρατσιστικών μέτρων που κατεδαφίζουν κατακτήσεις, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ακόμα και τώρα που βλέπουμε τους φασίστες να οδηγούνται στη φυλακή. Θεωρούμε λοιπόν, ότι σε όλες αυτές τις προκλήσεις και τις επιθέσεις το κίνημα πρέπει να απαντήσει και να παλέψει ενωμένο. ΟΛΑ τα πληττόμενα κομμάτια των εργαζομένων και της νεολαίας να βρεθούν μαζί στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και στη μνημονιακή πολιτική του κεφαλαίου και ενάντια στο ρατσισμό, τους φασίστες και την κρατική καταστολή για να έρθουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο και ο αγώνας μας να είναι νικηφόρος".