Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η κοροϊδία δεν περνάει, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια


Η κοροϊδία δεν περνάει, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ»-ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ
Συνεχίζουμε στον μόνο δρόμο που υπάρχει: Αγώνας, Ενότητα, Σωματείο –> ΤΕΤΑΡΤΗ 9/10, ΑΠΕΡΓΙΑ

Μετά από εβδομάδες ένοχης σιωπής των διοικήσεων VODAFONE &WIND για τη «νέα εταιρία»–εργολαβία που σκαρώνουν, επέλεξαν να «ενημερώσουν» ή μάλλον να καλέσουν τα ΔΣ των σωματείων μας σε συναντήσεις. Στη συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας με την Ι. Τσίτουρα και τον Γ. Καρμίρη από το HR, ουσιαστικά μόνο επανέλαβαν ό,τι ήταν ήδη γνωστό από τις συναντήσεις του καλοκαιριού. Το μόνο επιπλέον αφορούσε τα τμήματα που μεθοδεύουν να ξαποστείλουν στον εργολάβο και τους διευθυντές τους.
Για το όνομα της «νέας εταιρίας» είπαν πως υπάρχουν «πολλές ιδέες, αλλά δεν έχουν καταλήξει». Για την μετακίνηση, πως «θα γίνει αυτόματα χωρίς καμία υπογραφή». Δεν λάβαμε –για πολλοστή φορά– καμία απάντηση στο κύριο ερώτημα, που έθεσαν οι Συνελεύσεις μας: «ΓΙΑΤΙ αυτές οι εργασίες δεν μπορούν να γίνουν από τους τεχνικούς των δύο εταιριών ως έχουν, που έχουν γνώσεις και εμπειρία για να είναι αποτελεσματικοί». Δηλ. για όλη την ουσία!
Λίγη ώρα αργότερα, σε συνάντηση της Ι. Τσίτουρα και του Ν. Μπάμπαλη, τεχνικού διευθυντή και επίδοξου εργολάβου-επικεφαλή της «νέας εταιρίας», ζήσαμε στιγμές φανταστικές.
Η κ. Τσίτουρα… θυμήθηκε το όνομα της νέας εταιρίας, που… δεν ήξερε 2 ώρες πριν, όταν μίλαγε στο Σωματείο. Και κυρίως: μετά από επίμονες ερωτήσεις συναδέλφων για τον τρόπο μεταφοράς, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως θα στείλουν, λίγες μέρες πριν τη μετακίνηση, ένα έντυπο που θα γνωστοποιεί τη μεταφορά και όπου θα ζητείται από το HR η υπογραφή-αποδοχή τους από τους συναδέλφους.
Χωρίς άλλα σχόλια, απλά εδώ θα υπενθυμίσουμε τι είχε γίνει με το πέταγμα του τμήματος Field από την Vodafone στην εργολαβική KINTEC το 2008: μετά από βδομάδες σπασίματος των νεύρων των συναδέλφων περί «αναπόφευκτης» μεταφοράς, αφού αυτοί «τσίμπησαν», βγήκαν απ’ τη διοίκηση και τα… χαρτιά για υπογραφές.
Από τον εργασιακό παράδεισο που έταζε τότε η KINTEC στους συνάδελφους τεχνικούς της VODAFONE, η πραγματικότητα σύντομα αποκαλύφθηκε τραγική: απλήρωτες υπερωρίες, κόψιμο του επιδόματος επιφυλακής (standby), ελαστικά ωράρια και τώρα (5 χρόνια μετά) οι περισσότεροι απολυμένοι. Οι συνάδελφοι που δεν υπέγραψαν, με την στήριξη του Σωματείου, είναι μέχρι και σήμερα στη δουλειά τους.
Μπάμπαλης και Τσίτουρα έταξαν αφειδώς μισθούς, αυξήσεις μέχρι και bonus. Είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες μέρες θα υποσχεθούν κι άλλα, ιδιαίτερα στα πιο ανώδυνα ζητήματα (π.χ. λεωφορείο μετακίνησης στον εργολάβο). Ήταν άλλωστε εμφανής η προσπάθεια του Ν. Μπάμπαλη μ’ αυτά να ασχοληθεί – και όχι με την ουσία.
Φυσικά και δεν απάντησαν –και πάλι– για το λόγο που χρειάζεται «νέα εταιρία» για να γίνει το sharing. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Τα ψελλίσματα του Ν. Μπάμπαλη περί «εμπιστευτικότητας», μόνο αστεία μπορούν να θεωρηθούν – και αυτό φάνηκε από την επίμονη προσπάθειά του να στρέψει αλλού τη συζήτηση.
Έφτασαν δε στο σημείο (για να πείσουν πόσο… στρωμένα! είναι τα πράγματα) να χαρακτηρίζουν «ανόητους»(!) υψηλόβαθμούς διευθυντές της Vodafone, επειδή απλά τους είχαν ξεφύγει αλήθειες για τις συνθήκες που πραγματικά θα επικρατήσουν στη «νέα εταιρία». Για τις προσπάθειες να προσβάλλουν το Σωματείο (με τη βοήθεια και άλλων στελεχών), δεν θ’ ασχοληθούμε, δείχνουν μόνο την ταραχή τους. Απλά θα υπενθυμίσουμε ότι 8 χρόνια τώρα, ούτε μία από τις βασικές θέσεις και εκτιμήσεις του Σωματείου δεν έχει διαψευστεί. Δεν θα διαψευστεί ούτε και τώρα. Οι «κωλοτούμπες» ανήκουν σε άλλους…
Tα ίδια έγιναν εχθές και στη Vodafone, όπου –προς τιμήν τους– οι συνάδελφοί μας του Σωματείου εκεί αλλά και απλοί εργαζόμενοι, με την αποφασιστικότητά τους εξέθεσαν τα ψέματα και τους πραγματικούς στόχους της διοίκησης.
Με την στάση της, η διοίκηση επιβεβαιώνει πως πρόκειται για εταιρία κόλαφο των μισθών και δικαιωμάτων μας, που στις VODAFONE &WIND κερδήθηκαν και υπερασπίζονται μέσα από τις Επιχειρησιακές Συλλ. Συμβάσεις, με τους αγώνες, τα Σωματεία μας. Είναι φανερό πως οι δράσεις μας (μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης, επιτυχημένες στάσεις εργασίας), έχουν θορυβήσει τις δύο διοικήσεις και έχουν δυναμώσει τον αγώνα μας. Η  ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με εξορμήσεις ξεκίνησε ήδη (σποτάκι, αφίσες, πανό) και θα συνεχιστεί.
Η τύχη της τυχάρπαστης εργολαβίας τους θα κριθεί στη διάρκεια, επιμονή και αποφασιστικότητα που θα δείξουμε στους αγώνες μας. Να γίνουν οι απεργίες μας στη WIND την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και στη VODAFONE την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου η αφετηρία για το Βατερλό της «νέας εταιρίας»–εργολαβίας, για να επιβάλλουμε το δίκαιο και λογικό: το έργο να γίνει από μας.  Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο μας δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθεί τίποτα σε βάρος των εργαζομένων. Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι θα πετύχουμε.
Το ΔΣ του Σωματείου


To σποτάκι των σωματείων Wind & Vodafone έχει ανεβεί στο Youtube.
Πιο συγεκριμένα: http://www.youtube.com/watch?v=1nTj9cG8vZQ
Όποιος θέλει μπορεί να το ανεβάσει στο ίντερνετ όπου μπορεί ως link