Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

H ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη δημοσιογράφων από συνεργάτη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τη δικαστική δίωξη δημοσιογράφων, από συνεργάτη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου 2013 καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου, μέλος της ΕΣΠΗΤ, ο Τάσος Αναστασιάδης και ο Πάνος Γκαργκάνας, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους δικηγόρος — συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
Οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και γνωστοί για τη συνδικαλιστική και αντιφασιστική τους δράση καλούνται να «απολογηθούν» για το ότι κατάγγειλαν μέσα από την αρθρογραφία της Εργατικής Αλληλεγγύης τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν Ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ θεωρεί την παραπάνω δίωξη ως καθαρή πρόκληση, την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η δράση της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματική οργάνωση», ένας από τους συνεργάτες αυτής της οργάνωσης να εγκαλεί και να διώκει στελέχη του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος.
Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει τη δίωξη αυτή, θεωρώντας ότι εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και καλεί όλους τους φορείς του εργατικού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην Εργατική Αλληλεγγύη
Ταυτόχρονα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν ενάντιά τους, με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας.

Για το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Κ. Μπερεδήμας Θανάσης Αλατάς