Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση των Εργαζομένων στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ


Το τέλος της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ με συναίνεση Βογιατζή

Με μεγάλη αγανάκτηση (αλλά χωρίς καθόλου έκπληξη) πληροφορηθήκαμε για την ερώτηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή σχετικά με τις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε, όπως σημειώνεται, να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τη ερώτηση κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Λέσβου και Περιφερειακός Σύμβουλους Παύλος Βογιατζής (χωρίς κι αυτό να αποτελεί έκπληξη για εμάς).
 
Άλλωστε ο κ. Βογιατζής έχει παραδεχθεί στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο νόμος «περί Αυτοδίκαιης Αργίας» τον οποίο υπερψήφισε καταργούσε στην ουσία το τεκμήριο της αθωότητας.
Ποια νομιμότητα όμως ζητά ο κ. Βογιατζής μαζί με τους 31 Βουλευτές της ΝΔ;
Μήπως ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την οποία η κυβέρνηση εδώ και 125 μέρες αγνοεί;
Μήπως ζητούν να ελεγχτούν οι αδιαφανείς συμβάσεις με ιδιώτες για τη λειτουργία της ΔΤ, που έχουν καταγγελθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Μήπως ζητούν να εξεταστούν κραυγαλέες περιπτώσεις ευνοϊκής μεταχείρισης στο διάτρητο διαγωνισμό επιλογής προσωπικού για τη ΔΤ;
Μήπως ζητούν να μάθουν γιατί δεν έχει επιδοθεί ούτε μια απόλυση σε εργαζόμενο της ΕΡΤ, ούτε φυσικά η αποζημίωση κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας;
Μήπως ζητούν να καταβληθούν οι εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων στη ΔΤ που παραμένουν ανασφάλιστοι;
Μήπως ζητούν να διερευνηθεί η περίπτωση εισβολής ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Όλυμπο Λέσβου; Παρουσία μάλιστα αστυνομικών δυνάμεων. Ως τι πήγε ο συγκεκριμένος ιδιώτης σε εγκαταστάσεις που αποτελούν δημόσια περιουσία; Τη απάντηση θα δώσει η δικαιοσύνη.
Προφανώς όμως και δε ζητούν όλα αυτά.

Και προφανώς οι 32 βουλευτές (των μνημονίων) θεωρούν ως «αποκατάσταση» της νομιμότητας την «κατάληψη» του Ραδιομεγάρου και των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ με τη «βοήθεια» των ΜΑΤ.
Ένας καλόπιστος θα έλεγε, πως ο Βογιατζής υπέγραψε τη συγκεκριμένη ερώτηση για να γίνει αρεστός στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (απόφασή του το κλείσιμο της ΕΡΤ) ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άλλωστε είναι πολλοί οι μνηστήρες για το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη.
Ένας κακεντρεχής θα διαπίστωνε, πως οι γαλάζιοι βουλευτές βιάζονται να βολέψουν τους προσληφθέντες στη ΔΤ. Σε λίγο καιρό μάλιστα, θα ψηφίσουν τροπολογία, με την οποία θα παρατείνουν τις δίμηνες συμβάσεις τους σε δεκάμηνες, καταστρατηγώντας πάλι τη σχετική νομοθεσία και ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική τακτοποίηση τους. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για την «αποκατάσταση της νομιμότητας», όπως την αντιλαμβάνονται οι 32 γαλάζιοι βουλευτές.
Εμείς απλά λέμε στον κ. Βογιατζή και στους υπόλοιπους 31, πως συνηγορούν και συνεργούν στην εισβολή των δυνάμεων καταστολής σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ Μέσο Ενημέρωσης. Γεγονός πρωτοφανές στα ελληνικά πολιτικά χρονικά και φυσικά μοναδικό στην ιστορία των Μέσων Ενημέρωσης Πανευρωπαϊκά, ακόμα και σε περιόδους ολοκληρωτικών καθεστώτων.
ΥΓ. Για την ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ προβλέπεται μόνο ένας δημοσιογράφος, πράγμα το οποίο συνεπάγεται την κατάργηση της ως Περιφερειακού Μέσου και τη δραματική υποβάθμισή της.

Το όνομα Βογιατζή μαζί με τα τόσα άλλα «έργα» θα κοσμεί και την ταφόπλακα της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, του μοναδικού Περιφερειακού Μέσου στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Να τον χαιρόμαστε!
Συνεχίζουμε και κρατάμε ζωντανή τη φωνή των νησιωτών!


Εργαζόμενοι-ες στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ