Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: για την Ελληνογερμανική Σύσκεψη Δημάρχων στη Νυρεμβέργη‏


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ελληνογερμανική Σύσκεψη Δημάρχων στη …Νυρεμβέργη!


60 δήμαρχοι και δεκάδες παρατρεχάμενοι, 280 συνολικά τον αριθμό, έτρεξαν στη Γερμανία να δώσουν «διαπιστευτήρια» στον Φούχτελ και τη Μέρκελ. Στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων που έγινε στις 23-24/10/2013 στη Νυρεμβέργη με θέμα: «Η πόλη του μέλλοντος», το ‘περήφανο παρών’ έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι Μπουτάρης, Χαρδαλιάς, Μπακογιάννης. Είχαν προσκληθεί και άλλοι, απέφυγαν όμως να πάνε…
Ούτως ή άλλως η φετινή φιέστα δε γνώρισε ιδιαίτερη δημοσιότητα. Λίγο η ιστορική ‘σημειολογία’ της πόλης, λίγο η περυσινή επεισοδιακή συνάντηση επί ελληνικού εδάφους στη Θεσσαλονίκη, κάτι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που επέρχονται, κράτησαν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά.
Ο απερχόμενος, όπως όλα δείχνουν, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, εντεταλμένος της καγκελαρίας στην Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αυτού του είδους η συνεργασία είναι πρωτοπόρα για την Ευρώπη και πιστεύω ότι πολλές από τις εμπειρίες που έχουν γίνει τους τελευταίους 18 μήνες θα επηρεάσουν τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στους δήμους και τις περιφέρειες στην Ελλάδα και θα επιταχύνουν την εφαρμογή τους».
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ελλάδας, οι κάτοικοι των Δήμων και των Περιφερειών, γνωρίζουν πλέον καλά τι σημαίνουν για τη ζωή τους «οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις» και η επιτάχυνση της εφαρμογής τους. Γνωρίζουν ποια είναι η «πόλη του μέλλοντος» που τους επιφυλάσσει το κεφάλαιο. Γνωρίζουν τι έχουν να περιμένουν από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επίθεση που έχει εξαπολύσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο στο λαϊκό εισόδημα, στον κόσμο της εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα.
Έχουν μάθει καλά την πολιτική που υλοποιούν ως τοπικό κράτος οι πρόθυμοι ‘ενσωματωμένοι’ παράγοντες της Νυρεμβέργης, σε συνεργασία με το κεφάλαιο και τις άθλιες κυβερνήσεις του: Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κατάργηση της δημόσιας υγείας, διάλυση της δημόσιας παιδείας σε όλες της τις βαθμίδες.
Αυτή την πολιτική αντιμάχονται οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, αυτή την πολιτική αντιπαλεύουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, οι καθηγητές, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής.
Η πραγματική «πόλη του μέλλοντος» θα είναι φωτεινή! Θα την οικοδομήσουν οι  ίδιοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία συντρίβοντας με τους αγώνες τους αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και  το ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα.