Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Διανυκτερεύουν» και απειλούν τα φασιστοειδή – Στο κενό η πρόκληση

...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Τις απειλές που διατυπώθηκαν με αναγραφή συνθήματος έξω από το σπίτι μέλους της, μεταμεσονύκτιες ώρες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας).  Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ:

«Η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας καταγγέλλει την φασιστική επίθεση - στοχοποίηση του συντρόφου μας Σ. Μιχαηλίδη, από φασιστοειδή, με την αναγραφή του απειλητικού συνθήματος «Προδότη Μιχαηλίδη έρχεται η ώρα σου» δίπλα στο σπίτι του.
Τους λέμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης έχει πέσει στο κενό. Μάλλον οι ίδιοι είναι τρομοκρατημένοι από τον αντιφασιστικό ξεσηκωμό που ήρθε μετά τη φασιστική δολοφονία του Π.Φύσσα.


Είναι τρομοκρατημένοι από τη διαδήλωση των χιλιάδων αντιφασιστών κι αντιφασιστριών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφ.Ηρακλείου.


Από την εντυπωσιακή παρουσία ντόπιων και μεταναστών, που με την ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας και τη Δ' ΕΛΜΕ, διαδήλωσαν «Ποτέ ξανά φασισμός» στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη. Από το φιάσκο της φασιστοσύναξης του Κασιδιάρη, το περασμένο Σάββατο, η οποία βρέθηκε περικυκλωμένη από το αντιφασιστικό κίνημα.


Τους τρομοκρατεί η επίμονη και συνεχή δράση της ΚΕΕΡΦΑ που δεν τους έχει αφήσει να πατήσουν το πόδι τους στις προσφυγογειτονιές της Ν.Ιωνίας. Και καταλήγουν αξιοθρήνητοι, να εμφανίζονται μια στο τόσο στα μουλωχτά, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, γράφοντας στους τοίχους τις βρομιές τους.


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Οι γειτονιές μας έχουν αποδείξει ότι τους θεωρούν ανεπιθύμητους. Τη μόνη αποδοχή τη βρίσκουν στους κυβερνητικούς κόλπους που για χρόνια "ξέχναγε" 32 φακέλους με επιθέσεις των ναζιστών και συνεχίζουν να απολαμβάνουν ασυλία, που τους γεμίζει με το θράσος να απειλούν αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος και μετανάστες.


Καλούμε τα σωματεία, τις οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς, τους φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής, να καταδικάσουν τη νέα αυτή επίθεση και να συνεχίσουμε να δίνουμε συντονισμένα την αντιφασιστική μάχη μέχρι να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».