Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων: Προκλητική υποκρισία - Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών



Σε περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία της  περιοχής του και στη διατύπωση του αιτήματος για άμεση κάλυψη των κενών, εστιάζει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βαδίζουμε προς το τέλος του Οκτώβρη και παρά τη «φιλότιμη» προσπάθεια Υπουργείου  και ΔΙΔΕ Σάμου να κάνει λάστιχο και να μετακινήσει κατά βούληση τους εκπαιδευτικούς του νομού, τα κενά στα σχολεία παραμένουν. Από τους Φούρνους μέχρι τις Ράχες τα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους που έχουν να κάνουν με τα κενά αλλά και τις αθρόες διαθέσεις-μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, που οδηγούν σε «λύσεις ανάγκης» εις βάρος της διδασκαλίας.
Ειδικά στα σχολεία της τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) το πρόβλημα είναι πολύ οξυμένο, αφού ακόμη και σήμερα υπάρχουν τμήματα ή και ολόκληρο σχολείο (ΕΠΑΣ) για τα οποία δεν έχει αρχίσει η σχολική χρονιά. Η ΕΠΑΣ ειδικά μετά τις διαθεσιμότητες των τριών (μοναδικών) μόνιμων συναδέλφων που διέθετε το σχολείο, απειλείται με το οριστικό της κλείσιμο. Και βέβαια, παράλληλα με  τα τμήματα γενικής παιδείας και τα τεχνικά σχολεία, καμία υποστήριξη δεν υπάρχει στους μαθητές που χρειάζονται ειδική αγωγή, μιας και οι σχετικοί εκπαιδευτικοί δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και είναι οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται!
Που είναι όλοι αυτοί που πριν μερικές μέρες ήταν έτοιμοι να οδηγήσουν μαθητές στον εισαγγελέα και απειλούσαν τους μαθητές με παράταση του σχολικού έτους για κάθε μέρα κατάληψης; Που είναι όλοι αυτοί που σε περιπτώσεις μαθητικών και εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων προειδοποιούν και απειλούν με κάθε τρόπο, εμφανιζόμενοι ως αδιάλλακτοι και άτεγκτοι τιμωροί, για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών; Που είναι περιφερειάρχες, σύμβουλοι, διευθυντές και προϊστάμενοι να μηνύσουν τους υπεύθυνους για την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών λόγω των κενών και να απαιτήσουν την αναπλήρωση τους; Η πράξη κρίνει την αλήθεια των λόγων. Και η υποκρισία τους είναι συχνά προκλητική.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών».