Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης: Αθήνα 3 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών



Πανελλαδική συνέλευση στις 3 του Νοέμβρη καλεί η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό των αγώνων. Η συνέλευση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών στην οδό Κλεισθένους πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας.

Στο κάλεσμα της η ΣΕΑ αναφέρει: «Έχουμε να συζητήσουμε για το πιο θερμό φθινόπωρο των τελευταίων χρόνων, με ένα απεργιακό ξέσπασμα διαρκείας σε μια σειρά κλάδους και τεράστιες αντιφασιστικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που τρομοκράτησαν την συγκυβέρνηση».

Στη συνέχεια θυμίζει τους μεγάλους αγώνες που είτε είναι σε εξέλιξη (απεργία διοικητικών Πανεπιστημίων) είτε συγκλόνισαν όλη την εργατική τάξη (καθηγητές) για να τονίσει ότι έχασε «όλα της τα πολιτικά εργαλεία όπως το success story και η «η θεωρία των δύο άκρων» που «ποδοπατήθηκαν από την οργή χιλιάδων απεργών και διαδηλωτών και τους έχουν φέρει σε ακόμη μεγαλύτερη αδυναμία και εσωτερική κρίση».

Εξηγεί ότι εκτός από τις επιθέσεις της κυβέρνησης οι αγωνιστές της βάσης χρειάζεται να συζητήσουν πώς θα σταματήσουν τα εμπόδια που βάζει η γραφειοκρατία, όπως έγινε όταν «με καταστατικά τερτίπια κατάφεραν να αναστείλουν την απεργία διαρκείας των καθηγητών, θεωρώντας ότι το 65,7% υπέρ της συνέχισης των πενθήμερων, δεν ήταν αρκετό».

Υπερασπίζεται την απεργία διαρκείας αφού έτσι «μπορούμε να οργανώσουμε τους αγώνες μας αποτελεσματικά. Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των καθηγητών είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η απεργία διαρκείας συσπειρώνει τους συναδέλφους και τους εμπνέει».
Η ανακοίνωση-κάλεσμα καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «είναι απαραίτητο το να δυναμώσει και να οργανωθεί το από τα κάτω σε όλους τους χώρους δουλειάς…

Να δώσουμε μόνιμα χαρακτηριστικά στους δεκάδες τοπικούς συντονισμούς που στήθηκαν σε γειτονιές και πόλεις και που έφεραν κοντά μια σειρά από σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», αλλά και να «προχωρήσουμε μπροστά την μεγάλη νίκη που πέτυχε το αντιφασιστικό κίνημα το προηγούμενο διάστημα. Να μετατρέψουμε τη σύλληψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε ξήλωμα όλων των δολοφονικών τους μηχανισμών από όλους τους χώρους δουλειάς».