Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών Ικαρίας: Εκείνο που δεν περιμέναμε ήταν το ότι θα βρισκόταν, φορέας ή υπηρεσία του ελληνικού κράτους που θα έβαζε χέρι και στη χαρά της ενασχόλησης της νεολαίας του τόπου μας



Επιστολή Διαμαρτυρία

Ο αθλητικός σύλλογος Διαγόρας με την επιστολή αυτή θέλει να εκφράσει και δημόσια την  αγανάκτησή του για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 Η διαφαινόμενη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Νομό Σάμου, σηματοδοτεί και ενισχύει την γενικευμένη επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία, επίθεση που τα τελευταία 3 χρόνια πήρε χαρακτήρα «θύελλας». Απολύσεις εργαζομένων, περικοπές μισθών – συντάξεων, αύξηση της ανεργίας, περικοπές στην υγεία και την παιδεία, κοντολογίς μια γενικευμένη επίθεση σε όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις.

 Εκείνο που δεν περιμέναμε ήταν το ότι θα βρισκόταν, φορέας ή υπηρεσία του ελληνικού κράτους που θα έβαζε χέρι και στη χαρά της ενασχόλησης της νεολαίας του τόπου μας, τον  αθλητισμό. Και φυσικά δεν μιλάμε για το επαγγελματικό αθλητισμό που χρόνια τώρα σε αγαστή συνεργασία με τα υπουργεία και τους πολιτικάντηδες παράγοντες, συνεχίζουν το δούνε – λαβείν, μέσω ΟΠΑΠ, ΕΠΑΕ, ΕΠΟ, με σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ, χαριστικούς διακανονισμούς οφειλών, με στρατούς οργανωμένων – μισθωτών φιλάθλων – τραμπούκων  που κάθε Κυριακή τα κάνουν λίμπα σε γήπεδα και δρόμους, καταστρέφοντας δημόσιες εγκαταστάσεις και περιουσίες πολιτών, απολαμβάνοντας την ατιμωρησία και πολύ συχνά την  προστασία, αστυνομικών και δικαστικών αρχών, στο όνομα του αθλητισμού (???).

  Στη απέναντι όχθη τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της Ελλάδας (όπως το δικό μας), προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον πραγματικό αθλητισμό χωρίς δραχμή από τον κρατικό κορβανά, χωρίς εγκαταστάσεις που είναι ευθύνη της Πολιτείας, χωρίς έστω την ηθική στήριξη της προσπάθειας που γίνεται. Υποσχέσεις και «θα» σε καθημερινή διάταξη, αλλά στην πράξη αδιαφορία και πολύ συχνά ειρωνεία για …τους γραφικούς που  ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτή η απαξίωση, αυτή η αντιμετώπιση. Εμείς εδώ στις Ράχες βιώνουμε ένα επί πλέον  πρόβλημα αφού 3 φορές μέχρι σήμερα οδηγηθήκαμε (λόγω αναβολών) στα δικαστήρια της Σάμου με συνέπεια την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση , επειδή προχωρήσαμε μόνοι χωρίς  βοήθεια για την κατασκευή των στοιχειωδών υποδομών στο γήπεδό μας και ….αλλοιώσαμε το φυσικό περιβάλλον.

 Αυτές λοιπόν οι υποδομές που λείπουν και που προσπαθούμε μόνοι μας να φτιάξουμε,  είναι η αιτία που σταματά ο αθλητισμός στον τόπο μας. Ακατάλληλα τα γήπεδα που δεκαετίες τώρα γίνονται αγώνες και μεγάλωσαν «αθλητικά» γενιές συμπολιτών μας. Αυτοί που έπρεπε να φροντίσουν να γίνουν σωστά γήπεδα και ασφαλείς εγκαταστάσεις, αυτοί οι ίδιο στέλνουν τελεσίγραφα και μας ενημερώνουν ότι επειδή δεν έχουμε ευρωπαϊκών προδιαγραφών αγωνιστικούς χώρους, πρέπει να διακόψουμε άμεσα και βίαια κάθε αθλητική δράση.

 Τι να πούμε παραπάνω? Τι να πούμε στα παιδιά μας που περιμένουν ?  Ο παραλογισμός  τους,  στην κρίση της κοινωνίας. Αλήθεια άμα χρειαστεί να ξεκινήσουν πάλι αθλητικές δραστηριότητες στον νομό Σάμου, θα βρεθούν τρελοί να ασχοληθούν ?

Πολύ αμφιβάλουμε……..

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Nίκος  Μανώλης