Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Mαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο Αττικής




...οι φωτο είναι από την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη"... 

Ίσως το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων στην περιοχή, έλαβε χώρα το Σάββατο 12/10, στο Ν.Ηράκλειο. 2000 αντιφασίστες κι αντιφασίστριες διαδήλωσαν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφ. Ηρακλείου, απαιτώντας το κλείσιμό τους.

 Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν πλήθος φορέων κι οργανώσεων των βορείων προαστίων, όπως η ΚΕΕΡΦΑ, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, η Δ'ΕΛΜΕ Αν.Αττικής, οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου, οι δάσκαλοι της Α.Σ.Ε "Σεφέρης", η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας, δημοτικές παρατάξεις της περιοχής όπως το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου και η Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου, η Λαϊκή Συνέλευση Διονύσου, η Πρωτοβουλία Νεολαίας Ν.Φιλαδέλφειας, η Αντιφασιστική Συνέλευση Ν.Φιλαδέλφειας, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες, κινήσεις και κάτοικοι της περιοχής.

 Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην κατάμεστη πλατεία του ΗΣΑΠ στο Ν.Ηράκλειο, μίλησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, ο Χρήστος Ζαβιτσάνος πρόεδρος της Δ'ΕΛΜΕ Αν.Αττικής, ο Νέστωρας Ζόμπολας εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο Στέλιος Μιχαηλίδης από την ΚΕΕΡΦΑ, ο Γιάννης Θεοχάρης από το σωματείο εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καφαντάρη και Τσουκαλάς, ο Κώστας Παπαδάκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο Τάκης Κωστάκης εκ μέρους του Δήμου Ν.Ιωνίας κι εκπρόσωπος από το ΕΕΚ. Κοινός τόπος όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη για συνέχιση της δράσης ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους, τη ρατσιστική ατζέντα της κυβέρνησης αλλά και τις μνημονιακές πολιτικές.

Η πορεία έφτασε σε μικρή απόσταση από τα γραφεία των νεοναζί, οι οποίοι χρειάστηκαν πλήθος αστυνομικών δυνάμεων να τους προστατεύουν από τους χιλιάδες διαδηλωτές, αποδεικνύοντας την απομόνωση των ναζιστικών ιδεών στις περιοχές αυτές. Η διαδήλωση επέστρεψε συγκροτημένα στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε, περνώντας από πολλές γειτονιές, δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση όσων δεν συμμετείχαν στη διαδήλωση, αλλά υποδέχονταν τους διαδηλωτές στη γειτονιά τους χειροκροτώντας και φωνάζοντας μαζί τους τα αντιφασιστικά συνθήματα.