Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

EΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Σάμου



ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει τη δίωξη τεσσάρων μελών της ΕΛΜΕ Σάμου. Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ καθώς και ένα αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ διώκονται επειδή συμμετείχαν στη κατάληψη της ΔΙΔΕ, όταν η διοίκηση ανακοίνωσε τη πρόθεση της να προχωρήσει στο χαρακτηρισμό δεκάδων συναδέλφων ως πλεοναζόντων.
Η ΕΛΜΕ Σάμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, προχώρησε στη κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού. Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων που δεν μπορούσε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών να συμμετάσχει ενεργά στην κατάληψη των γραφείων της ΔΙΔΕ, δήλωσε από τη πρώτη στιγμή τη συμφωνία της και τη συμπαράσταση της σε αυτό τον αγώνα και κατήγγειλε τη προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών από τον εισαγγελέα της Σάμου. Ο αγώνας ενάντια στις υπεραριθμίες και κατά συνέπεια τις μετακινήσεις και τις διαθεσιμότητες που αυτές προετοιμάζουν, είναι αγώνας όλων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους που διώκονται επειδή πήραν μέρος σε ένα δίκαιο αγώνα.
Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, κάθε ομοσπονδία και συνομοσπονδία να καταγγείλει τον αυταρχικό κατήφορο κυβέρνησης και υπουργείου.
Ο αγώνας ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις πρέπει να νικήσει.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των εκπαιδευτικών αγώνων δε θα περάσει.
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Σάμου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ