Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

IKAΡΙΑ: ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ


Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2013

Πληροφορούμε τους συμπατριώτες μας ότι από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει πιλοτικά πρόγραμμα παροχής κατ΄οίκον  υπηρεσιών υγείας.
Η υπηρεσία αυτή, η οποία αποτελεί κομμάτι των υποχρεώσεων των Γενικών Γιατρών στα πλαίσια της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Ν. 1397/1983, Ν. 2071/1992, Ν. 2519/1997, Ν. 3235/2004), παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε ασθενείς που αποδεδειγμένα αδυνατούν να προσέλθουν στο νοσοκομείο και στερούνται της ορθής αντιμετώπισης του εκάστοτε νοσήματός τους.

Αφορά κυρίως ηλικιωμένους ασθενείς ή άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα και ειδικές ανάγκες που λόγω της γενικής τους κατάστασης ή των οικονομικών τους δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο νοσοκομείο για την παρακολούθηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας που τους απασχολούν καθώς και της θεραπείας που λαμβάνουν.

Οι κατ΄οίκον υπηρεσίες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και σε πρωινό ωράριο κατόπιν σχετικού ραντεβού των ενδιαφερομένων. Θα τηρείται βιβλίο ραντεβού καθώς και ατομική καρτέλα υγείας του ασθενούς.

Κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληρεί ένας ασθενής για να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό είναι τα ακόλουθα:

    Προηγηθείσα νοσηλεία στο νοσοκομείο Ικαρίας, ώστε να έχει γίνει ολοκληρωμένη διερεύνηση του νοσήματός του. Σε περίπτωση νοσηλείας σε άλλο νοσοκομείο, ο ασθενής να φέρει ενημερωτικό σημείωμα και τηλέφωνο επικοινωνίας από τον θεράποντα ιατρό.
    Να υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία πρόσβασης ή προσέλευσης στο νοσοκομείο. Ο ιατρός που θα κρίνει την αδυναμία αυτή είναι αποκλειστικά ο Γενικός Γιατρός.
    Ο γιατρός που επισκέπτεται τον ασθενή να κρίνει ότι η κατ΄όικον θεραπεία και παρακολούθησή του είναι  αρκετά ασφαλής.
    Να υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση του ασθενούς ή των συγγενών τους για την κατ΄οίκον νοσηλεία καθώς και έγγραφη δήλωση ότι έχουν ενημερωθεί για τους περιορισμούς της συγκεκριμένης παροχής υγείας.


Για πληροφορίες-ραντεβού σχετικά με το πρόγραμμα που πιλοτικά θα εφαρμοστεί στην περιοχή του Αγίου Κηρύκου, απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:

22753-50201
22753-50259
22753-50228
στους Γενικούς Γιατρούς Δρούλια Σωτήρη και Μανιάτη Γεωργία.

Από τους Γενικούς Γιατρούς του ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ.