Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Καταδικάζουμε την απόπειρα λογοκρισίας από την εφημερίδα Πρωϊνός Λόγος


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων καταδικάζει την απόπειρα λογοκρισίας από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ του Αντώνη Πρεκατέ, γνωστού στην τοπική κοινωνία αγωνιστή της αριστεράς.
Στη σημερινή εποχή των μνημονίων, της εικονικής πραγματικότητας των ΜΜΕ, της Ελλάδας του Success story, της "αντικειμενικής" ενημέρωσης του MEGA και του ΣΚΑΙ, φαίνεται πως ακόμη και στη δική μας τοπική κοινωνία,σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις ελεύθερες,ανεξάρτητες κι αριστερές φωνές και γραφίδες.
Είναι πολύ εύκολο να καθυβρίζονται ολόκληρες κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται ως "κοπρόσκυλα",ανεκτό να συκοφαντούνται οι μαθητές,οι χαλυβούργοι,οι αγρότες,οι απολυμένοι της ΕΡΤ,οι εκπαιδευτικοί,οι δημόσιοι υπάλληλοι,οι απεργοί,οι διαδηλωτές κι όποιος άλλος τολμήσει να αμφισβητήσει την πολιτική της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ., του ΔΝΤ, της κυβέρνησης και το μονόδρομο του ΕΥΡΩ.
Είναι επιθυμητό να βαφτίζονται "τρομοκράτες" οι κάτοικοι στις Σκουριές, να διαπομπεύονται οροθετικές γυναίκες, να υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες, να στοχοποιείται η αριστερά ως το ένα "άκρο",να προσάγονται και να συλλαμβάνονται αφισοκολλητές,διαδηλωτές,καταληψίες μαθητές και να βασανίζονται ακόμη αντιφασίστες αγωνιστές και να πέφτει πέπλο σιωπής.
Μην τυχόν και θιχτούν όμως τα "επίλεκτα" μέλη της τοπικής κοινωνίας μας...
Αυτά που κάποτε παραδίδανε το χρυσό κλειδί της πόλης στον κ.Τσοχατζόπουλο και τώρα στηρίζουνε τα μνημόνια, στέλνουν τα ΜΑΤ στους απολυμένους συμβασιούχους και "σπάζουν" τις καταλήψεις των μαθητών.
Αυτή είναι η "δημοκρατία" τους...

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων



Αναδημοσίευση από 

http://www.trikalanews.gr/arthra__apoceis__epistoles/aapolu8ikea_apo_efimerida_ton_trikalon_o_antonis_prekates_logo_tou_atrikalanewsgr.html

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, με αφορμή δημοσίευμα του εξωτερικού συνεργάτη του κ. Αντώνη Πρεκατέ, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, και με τίτλο: «Μάθημα Δημοκρατίας-Με λογισμικό και όνειρο» και με εκφράσεις όπως: «Σε μια διευθύντρια-κραδαίνουσα-το σιδεροπρίονο στο χέρι της… κάτω από τη μάσκα του κρυπτοφασισμού» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Τα νιάτα -λέει ο Παπανούτσος- είναι επαναστατικά, απαιτούν ριζικές λύσεις και δεν δέχονται συμβιβασμό (σ.σ. και μάλιστα με «κρυπτοφασίστριες»).
Σημειώνουμε δε σε κάθε περίπτωση, πως το εν λόγω κείμενο, με φράσεις, λέξεις και υπονοούμενα, σε επίλεκτα μέλη της κοινωνίας των Τρικάλων, δεν εκφράζει την εφημερίδα μας. Οι στήλες του ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ είναι ανοιχτές σε κάθε συνεργασία. Όμως η όποια προσωπική αντιδικία, δεν θα βρίσκει, κατάλληλο έδαφος. Σε άλλους χώρους, μπορεί ν’ αναζητηθεί. Ύστερα από τα παραπάνω ο εκδότης του ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ, κρίνει σκόπιμο, όπως διακόψει την συνεργασία του με τον κ. Αντώνη Πρεκατέ.

Ο εκδότης ΜΙΧ.ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ (17/10/2013)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η οποία εστάλη στον εκδότη του ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ για δημοσίευση, αλλά ο κ. εκδότης έβαλε «ΜΑΥΡΟ»... Απαγορευτικό.
Τι έλεγε-περιληπτικά θα γράψω-η εν λόγω απάντησή μου...
α) Ότι ο κ. Εκδότης έβαλε “ΜΑΥΡΟ” και στο σκεπτικό της απόφασης για την κατάληψη, της μαθητικής κοινότητας του 7ου Λυκείου Τρικάλων, που έγινε και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
β) Ότι ο κ. Εκδότης αποσιωπά ότι το σχετικό δημοσίευμα για την κατάληψη, στηρίχτηκε στην αποκάλυψη που έφερε στο φως, το trikalanews.gr την 1-10-2013, αποσιωπά επίσης ο κ. Εκδότης, ότι η Δ/ντρια του εν λόγω Σχολείου έστειλε κλειδαρά να «σπάσει» την κατάληψη.
γ) Ότι ο κ. Εκδότης, καταφέρεται εναντίον μου, γιατί με το δημοσίευμα μου αυτό θίγω και εκθέτω επίλεκτα μέλη της Τρικαλινής κοινωνίας!...
δ) Ότι ο κ. Εκδότης έβαλε ξανά «ΜΑΥΡΟ» σε κείμενό μου-απάντηση στον «αυτόκλητο?» υπερασπιστή της Δ/ντριας, τον κυρ. Νάστα, ο οποίος Νάστας-όπως γράφηκε στο trikalanews.gr στις 26-10-2012, χαρακτήριζε ανοιχτά και δημόσια τη Δ/ντρια (την κ.Κάκλα) ως «άθλιο γκεμπελίσκο» ,που αν είχε λίγη τσίπα, θα έπρεπε να ντρέπεται να κυκλοφορεί κι ακόμα «η μπόχα της παρουσίας της δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους».
Κατά το πνεύμα του κ. εκδότη, φαίνεται ότι και ο παραπάνω υπερασπιστής της εν λόγω Δ/ντριας-ανήκει στο κλαμπ των «επίλεκτων» μελών της κοινωνίας των Τρικάλων. Όπως στα «επίλεκτα» μέλη, ο κ. Τσαρουχάς θα κατατάσσει κατά το πνεύμα του και εκείνους που παλαιότερα παρέδωσαν το «Χρυσό κλειδί» της πόλης  στον Άκη Τσοχατζόπουλο.
ε) Ότι η αρθρογραφία μου ασκεί κριτική στο σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, καταγγέλλει τα κόμματα της συγκυβέρνησης ως μνημονιόδουλα, για τα εν γένει βάρβαρα, εξοντωτικά και ισοπεδωτικά-για το λαό μέτρα, καταγγέλλει τα κατασταλτικά, αστυνομικά, τρομοκρατικά μέτρα, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την παραβίαση του Συντάγματος, την κατάλυση της Δημοκρατίας, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
Με τα άρθρα μου πήρα θέση ενάντια στο ΜΑΥΡΟ της ΕΡΤ και υπέρ των εργαζομένων και αγωνιζόμενων και απροσκύνητων της ΕΡΤ.
στ) Ότι στα κείμενά μου, έπαιρνα καθαρά θέσεις εναντίον του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της κυβέρνησης των «ανδρεικέλων» και αναδημοσίευα άρθρα κορυφαίων δημοσιογράφων και αναλυτών από όλο το φάσμα των θεμάτων, όπως λ.χ. του Γιώργου Δελαστίκ, του ΣΤΑΘΗ, του Μπογιόπουλου, του Καρτερού και πολλών άλλων, που ενοχλούσαν τον κ. εκδότη, ο οποίος προτιμούσε τον κ. Πρετεντέρη κυρίως.
ζ) Ότι έκανα έκκληση στους ιεράρχες ότι το θυμιατό δεν φτάνει. Να κάνουν τον άμβωνα «κάστρο» αφύπνισης των συνειδήσεων και εξέγερσης του λαού έως ότου ο ίδιος-ο λαός-πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια.

η) Ότι όραμά μου είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
ι) Τέλος, ότι ο κ. Εκδότης, ακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τη σκλήρυνση επί τα χείρω και την πυγμή της κυβερνητικής πολιτικής Σαμαρά-Βενιζέλου και εν όψει και των νέων ακόμη πιο βάρβαρων μέτρων και των επικείμενων εκλογών, αποφάσισε-εν ψυχρώ-να φιμώσει και τη δική μου φωνή.

Αντώνης Κ. Πρεκατές