Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Προγραμματική συμφωνία» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Αυτοί νοικάρηδες στην εξουσία, ο λαός πληρώνει το νοίκι




Στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχολιάζοντας ότι: «Περιχαρής περιφέρει την «προγραμματική συμφωνία» με τη ΝΔ ο Βενιζέλος, που θρασύς ως συνήθως, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «συμφωνία με το λαό».
Δεν είναι παρά ενοικιαστήριο στο ρετιρέ της εξουσίας, με το λαό να πληρώνει το παχυλό νοίκι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για ένα απλό «ρετούς» της συμφωνίας που Σαμαράς-Βενιζέλος έχουν ήδη και δεν είναι άλλη από το γονάτισμα των πολιτών, την πλήρη εφαρμογή όσων επιτάσσουν οι εντολείς τους, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες και το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.
Διατείνονται μεταξύ άλλων ότι «βασική αγωνία» είναι η μείωση της ανεργίας και δεν προτείνουν, έστω για τα προσχήματα, ούτε μια μόνιμη θέση εργασίας, παρά προτάσσουν ως «πάταξη» της ανεργίας την απασχολησιμότητα. Θέσεις εργασίας πεντάμηνες και οκτάμηνες, με αποικιοκρατικές εργασιακές σχέσεις, δουλειά με το κομμάτι χωρίς κανένα δικαίωμα, μοίρασμα της μιζέριας και της ανεργίας.
Μετά από την καταλήστευση των ταμείων, βάζουν στη συμφωνία τους τις ακόμα περισσότερες ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και καταλήγουν στο απίθανο «να πληρώνουν όλοι λιγότερα, ανάλογα με τις δυνατότητές τους». Αυτά, μόλις λίγες μέρες μετά την… τεκτονική διαπίστωση του Βορίδη ότι «από πού θα τα βρούμε τα λεφτά, από τους 505 Έλληνες εκατομμυριούχους;».
Ισχυρίζονται ότι «έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης» και δίνουν έτσι νέο περιεχόμενο στη λέξη «θράσος». Οι βασικοί υπεύθυνοι της εξαθλίωσης και της κατάρρευσης κάθε κοινωνικής συνοχής, θυμούνται τώρα ότι έχουν σπρώξει το λαό στο κατώφλι της φτώχιας.
Διατείνονται ότι «διαφυλάττουν την κοινωνική συνοχή» και ότι «κανείς δεν διώκεται για το φρόνημά του».
 Λίγες μέρες πριν, ο ίδιος ο Σαμαράς εξερράγη ακροδεξιά και πάλι, λέγοντας ουσιαστικά ότι για την ανεργία, ευθύνονται οι μετανάστες. «Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», δήλωσε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας. Δεν εννοούσε βέβαια ότι θα σταματήσει να εφαρμόζει την πολιτική που παράγει ανέργους… Απλώς ευθυγραμμίστηκε με το χρυσαυγίτικο: «Κάθε ξένος εργάτης… ένας Έλληνας άνεργος». Που κι αυτό ανάγεται στη γκεμπελική εξίσωση, «Όσοι Εβραίοι, τόσοι άνεργοι».
Λίγες μέρες πριν, οι «φύλακες της κοινωνικής συνοχής» και οι… ακοίμητοι φρουροί της ελεύθερης έκφρασης, ένα ολόκληρο χωριό με την κατηγορία της τρομοκρατίας επειδή αντιστέκεται σε μια παράνομη, αποικιοκρατική και επιβλαβή επιχείρηση.
 Λίγες μέρες πριν, μπήκανε στην ΑΣΟΕΕ με τα ΜΑΤ υπό την εποπτεία του υφυπουργού Μηταράκη, θυμίζοντας εικόνες χούντας.
Λίγες μέρες  πριν, αποκαλύφθηκε ότι για 28 δημόσια κτίρια που ιδιωτικοποίησαν αντί 260 εκατ. ευρώ, θα πληρώνουν οι πολίτες… ενοίκιο 750 εκατ. ευρώ.
Τώρα, πρέπει να ανατραπούν και αυτοί και η πολιτική τους-καμία συναίνεση με τη βάρβαρη πολιτική της τρόικας, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
Τώρα, να βγούμε από Ε.Ε. και ευρώ».


Mε δεύτερη ανακοίνωσή της και τίτλο: «Ποινικοποιείται η απειθαρχία στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση!», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις απόπειρες περιορισμού της πολιτικής έκφρασης. 
Συγκεκριμένα επισημαίνει πως:
«Το προανήγγειλε ουσιαστικά ο Σαμαράς από αμερικανικού εδάφους: «πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είχε δηλώσει συμπληρώνοντας επεξηγηματικά τη φράση του «έχουμε την πολιτική βούληση να συντρίψουμε τον εξτρεμισμό».
Τώρα, με τροπολογία που –σημειολογικά- κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων (!), προβλέπεται ότι: «Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών», με την προσθήκη: «εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή»(!).
Τις ίδιες δηλαδή μέρες που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο διαδηλωτής Γεράσιμος Γεωργάτος, ποινικοποιείται ολόκληρη η διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στην οποία συμμετείχε! Οι νεολογισμοί και οι ακυρολεξίες περί «διεθνούς κοινότητας» και «διεθνούς έννομης τάξης», έρχονται να θωρακίσουν τη συμμόρφωση των λαών στην εκάστοτε πολιτική του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Έτσι, οι ίδιοι που μας βομβάρδιζαν με χημικά όταν διαδηλώναμε κατά του Σαντάμ Χουσεΐν που βομβάρδιζε τους Κούρδους με χημικά, έχουν την άνεση να μας ποινικοποιούν που αντισταθήκαμε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία.
Ποινικοποιείται η αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής, ο αγώνας κατά της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και των άθλιων κυβερνήσεών τους.
Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός επελαύνει με γρήγορα βήματα. Η αριστερά και όσοι αναφέρονται σ’ αυτήν, δεν μπορεί να περιορίζονται στην  κοινοβουλευτική καταγγελία, σε τροποποιητικές παρεμβάσεις ερμηνευτικού χαρακτήρα ή σε παζάρια για την επιμέτρηση της ποινής. Πρέπει με την κοινή δράση της να οργανώνει τον αγώνα, τη λαϊκή αντίσταση, την πολιτική ανυπακοή, τη ρήξη και την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».