Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Nίκησε η κατάληψη - ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις



 Σε τροχιά επαναλειτουργίας τα νηπιαγωγεία Αγίου Κηρύκου


Μετά από σχεδόν 3 εβδομάδες αγωνιστικών κινητοποιήσεων, διαβουλεύσεων με το υπουργείο παιδείας και φορείς της τοπικής διοίκησης, λαμβάνει τέλος η κατάληψη του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας καθώς το υπουργείο ανακοίνωσε χθες τη πρόσληψη 2 νηπιαγωγών.

Να θυμίσουμε ότι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των νηπιαγωγείων είχαν προβεί σε κατάληψη των σχολείων διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό που δημιουργήθηκαν όταν οι δυο νηπιαγωγοί αποσπάστηκαν τελευταία στιγμή για τους Φούρνους. Ακολουθεί ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 2 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

Αναδημοσίευση από Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8FM






2)Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας Ικαρίας – Φούρνων για την πρόσληψη των Νηπιαγωγών

Ικαρία, 1 Οκτωβρίου 2013
Χτες το βράδυ το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αποκλειστικά για να καλέσει 2 νηπιαγωγούς στην περιοχή μας (Β’ Σάμου). Αποτέλεσμα του ενωτικού αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας, και αφού η κατάληψη των δύο νηπιαγωγείων του Αγίου Κηρύκου από τους Συλλόγους Γονέων μπήκε στην τρίτη εβδομάδα, η εξέλιξη αυτή δείχνει τη δύναμη της μαχητικής διεκδίκησης.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών στα σχολειά μας, στη γειτονική Σάμο, όπου αναστέλλεται η λειτουργία νηπιαγωγείων, αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα.
Κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς και των λειτουργικών με προσλήψεις αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κανένα παιδί έξω απ’ το σχολείο – Όλα τα προνήπια και νήπια στα νηπιαγωγεία.
Όχι πάνω από 20 παιδιά στο τμήμα – όχι πάνω από 15 σε νηπιαγωγείο και Α’ και Β’ τάξεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για το σχολειό που δικαιούμαστε εμείς κι οι μαθητές μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ- ΕΝΩΤΙΚΑ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ