Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Φιέστα Άδωνι με αστυνομικό να χτυπά δημοσιογράφο μέσα στο νοσοκομείο Κέρκυρας



...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com...

Αστυνομικός και, μάλιστα, αξιωματικός χτύπησε δημοσιογράφο του CorfuPress.com ο οποίος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τα σημερινά (χθεσινά) γεγονότα στο νοσοκομείο, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είχε την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Τον χτύπησε με γονατιά στα γεννητικά όργανα, σωριάζοντάς τον κάτω. Μάλιστα, ο αστυνομικός, όταν είδε το δημοσιογράφο να πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο, αντί να προστρέξει να δει αν τον έχει χτυπήσει σοβαρά, απομακρύνθηκε μερικά μέτρα παρατηρώντας απλά τους ιατρούς και τις νοσοκόμες που έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.
Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του πανικού που δημιούργησε η ακατανόητη απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή να αποκλείσει εκατοντάδες άτομα πάνω σε μία εσωτερική σκάλα του νοσοκομείου απαγορεύοντάς τους να βγουν στην έξοδο του κτιρίου!



Ο δημοσιογράφος του CorfuPress.com είχε προφανώς στοχοποιηθεί από τον αστυνομικό, αφού παρά το ότι ο Γιάννης Ανδριώτης του επέδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα υπογραμμίζοντάς του ότι είναι μέλος επίσημης δημοσιογραφικής ένωσης, αρνήθηκε να τον αφήσει να περάσει, αν και την ίδια ώρα επέτρεψε προκλητικά να περάσει άλλο τηλεοπτικό συνεργείο, αυτό του Start. Δεχόμενος τις διαμαρτυρίες των δύο δημοσιογράφων του CorfuPress.com που κάλυπταν το ρεπορτάζ, τους απάντησε ότι οι εντολές είναι να μην τους αφήσει να περάσουν!

Στο περιστατικό ήταν κοντά ο Αστυνομικός Διευθυντής ο οποίος δέχθηκε αργότερα τις διαμαρτυρίες του δημοσιογράφου για τη συμπεριφορά του υφισταμένου του, χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Του απηύθυνε μόνο πρόσκληση στο γραφείο του για να συζητήσουν για το περιστατικό και για το τι ακριβώς έγινε.


Επεισοδιακή ήταν η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε αιφνιδιαστικό έλεγχο του νοσοκομείου της Κέρκυρας, το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε δύο ελεγκτές οι οποίοι κατέφτασαν και ξεκίνησαν τον έλεγχο στις 14:50, λίγα λεπτά πριν την αλλαγή βάρδιας. Η είσοδός τους σε κλινικές και γραφεία με σκοπό να βρει τους «κοπανατζήδες» του νοσοκομείου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμο το προσωπικό, το οποίο κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων λειτουργίας του ΕΣΥ, καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες ταυτόχρονα σε κλινικές, χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία εκτελώντας συνήθως πολλές εφημερίες πλέον των επιτρεπτών, τις οποίες και δεν πληρώνονται.

Δεκάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από αίθουσες που επιθεωρούσαν οι ελεγκτές με αποδοκιμασίες και έντονη διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας να κλειστούν έντρομοι σε μία αίθουσα ζητώντας από τον Υπουργό να επέμβει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με δήλωσή του στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από την Εισαγγελέα της Κέρκυρας την επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έσπευσε στο νοσοκομείο με δεκάδες άνδρες προκειμένου να «απεγκλωβίσουν» τους ελεγκτές.

Ο κ. Γεωργιάδης στις τηλεοπτικές του δηλώσεις προανήγγειλε ότι οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία θα απολυθούν από το ΕΣΥ, καλώντας τον εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου να ξεκινήσει ΕΔΕ.

Το Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπως έχει παραδεχθεί και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη προσωπικού αφού οι 800 περίπου οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόλις κατά τα 2/5! Πολλές κλινικές δεν διαθέτουν επάρκεια ιατρών ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί να καλύψει την δραματική κατάσταση του νοσοκομείου και τις δικές της ευθύνες, αφού το (μοναδικό στην Κέρκυρα δημόσιο) νοσηλευτικό κατάστημα αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (πεταλούδες, γάζες, ακόμα και υλικά χειρουργείου), η λάμπα του αξονικού τομογράφου είναι καμένη εδώ και δύο μήνες με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το τμήμα κ.α.

Υπογράμμισαν επίσης ότι ο κ. Γεωργιάδης απέστειλε ελεγκτές σε ένα νοσοκομείο που παραμένει ακέφαλο εδώ και δύο μήνες, αφού μετά την αποδοχή της παραίτησης του διοικητή του δεν έχει ακόμα διοριστεί αντικαταστάτης του.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=msDtNaayLyg
Πηγή: www.CorfuPress.com




 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για την αποκατάσταση της αλήθειας : Τι έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/2013




Περί την 3η μεσημβρινή ώρα, οι ευρισκόμενοι από νωρίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας , άρχισαν έλεγχο του προσωπικού από τον 4ο όροφο και συγκεκριμένα την Χ/Κ κλινική. Μετά τον έλεγχο στη μία και μοναδική νοσηλεύτρια του τμήματος ( σημ: επιφορτισμένη με τη νοσηλεία 40 ασθενών..) η οποία φυσικά ανευρέθη στη θέση της , ο έλεγχος επεκτάθηκε στα γραφεία των ιατρών του Χ/Κ τομέα . Σε ερώτηση των ελεγκτών γιατί είναι κλειστά τα γραφεία των ιατρών απαντήσαμε πως οι περισσότερες Χ/Κ ειδικότητες είναι σε εφημερία ετοιμότητας και ως εκ τούτου νομίμως απουσιάζουν ( Ουρολόγος , Οφθαλμίατρος  , ΩΡΛ ) . Ο μοναδικός εν ενεργή εφημερία ευρισκόμενος Χειρουργός, εκτελούσε τα καθήκοντά του στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο. Μετά τούτου οι ελεγκτές κατέβηκαν στον 3ο όροφο όπου στεγάζονται η Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική. Στην Πνευμονολογική κλινική αφού επισήμαναν την απουσία του ευρισκόμενου σε μικτή εφημερία ιατρού , τους απαντήσαμε ότι ο γιατρός αυτή την ώρα έχει πάει για φαγητό , μετά δε τη πάροδο ολίγων λεπτών ο εν λόγω συνάδελφος παρουσιάστηκε στους ελεγκτές .
Ακολούθως συνοδεύσαμε τους ελεγκτές στην Καρδιολογική κλινική  όπου ευρέθησαν όλοι οι γιατροί εφημερεύοντες και μη στο χώρο εργασίας. Στην ίδια κλινική νοσηλεύονται ασθενείς του Νεφρολογικού και Νευρολογικού τμήματος . Μετά τον έλεγχο των νοσηλευτών οι οποίοι ευρέθησαν στη θέση τους , επισημάναμε ότι ο Νεφρολόγος αν και σε εφημερία ετοιμότητας βρίσκεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ισόγειο, ο δε Νευρολόγος δε γνωρίζαμε που ευρισκόταν .
Την ώρα που οι επιθεωρητές έδειξαν διάθεση οργής για την απουσία του Νευρολόγου , κατέφθασε ο ίδιος εξηγώντας ότι εξέταζε ασθενή στην Ορθοπεδική κλινική. Τη στιγμή αυτή εξοργιστήκαμε με τη συμπεριφορά των ελεγκτών νιώθοντας πως μας εμπαίζουν και μας προσβάλλουν κατάφωρα. Αυτό διότι κατά τον έλεγχο του μισού κτιρίου αφ΄ενός δεν ελέχθησαν οι τραγικές συνθήκες εργασίας μας, ο επισφαλής αριθμός νοσηλευτών , η μη κάλυψη με ενεργή εφημερία ιατρών όλων των ειδικοτήτων ( αφού έχει περικοπεί δραματικά το κονδύλι εφημέρευσης και οι ενεργείς εφημερίες έχουν μετατραπεί με λογιστικά κριτήρια σε μικτές και ετοιμότητας)  και η έλλειψη σε βασικά υλικά, αφετέρου την ίδια στιγμή επικεντρώθηκαν στην ολιγόλεπτη απουσία του Νευρολόγου ο οποίος εκτελούσε το καθήκον του.
Αντιληφθήκαμε αυτό που εξαρχής είχαμε υποψιαστεί, ότι δηλαδή δεν είχαμε να κάνουμε με έλεγχο της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και καταγραφής των οξύτατων προβλημάτων , αλλά με μια εσκεμμένη ενέργεια επικοινωνιακού χαρακτήρα με αποκλειστικό σκοπό τη στοχοποίηση , τρομοκράτηση και εξευτελισμό συναδέλφων.
Εν τω μεταξύ ασθενείς , συνοδοί , συγγενείς και άλλοι ευρισκόμενοι στο χώρο άρχισαν να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους  αισθανόμενοι προφανώς τον εμπαιγμό που υφίστανται ως ασθενείς και πολίτες.
Υπο αυτές τις συνθήκες διεκόπη ο έλεγχος εκ μέρους των επιθεωρητών και οδηγήθηκαν από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή. Εκεί οδηγήθηκε και μέρος των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μας και διεξήχθη ένα πολύωρος αλλά ατελέσφορος διάλογος.
Στη συνέχεια εκλήθη εισαγγελέας και κατέφθασε αστυνομική δύναμη στο χώρο του Νοσοκομείου, υπό τη συνοδεία της οποίας και εν μέσω οργής και αγανάκτησης των συγκεντρωμένων εργαζομένων και πολιτών ολοκληρώθηκε ο έλεγχος χωρίς να επισημανθεί καμία απουσία εργαζομένου .
Η παρουσία της αστυνομίας όξινε την οργή των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προπηλακισμοί θύμα των οποίων ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδριώτης ο οποίος δέχθηκε λάκτισμα από ένστολο.
Υπό την κατακραυγή εργαζομένων και πολιτών οι επιθεωρητές και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το χώρο του Νοσοκομείου.



εκ μέρους των ΔΣ του Ενιαίου Σωματείου και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας