Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμος Ικαρίας καταδικάζει τον Φασισμό και την Χρυσή Αυγή

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας στην 14η Συνεδρίασή του (την Παρασκευή 4/10/2013) εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας
• Καταδικάζει τη στυγερή, εν ψυχρώ δολοφονία του δημοκράτη και αντιφασίστα πολίτη Παύλου Φύσσα από τον ναζιστή δολοφόνο της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις  δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και άλλων πολιτών και μεταναστών με σειρά  εγκληματικών ενεργειών.
• Απαιτεί από την Ελληνική Πολιτεία την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών και θεσμών που διαθέτει για την αποκάλυψη της φασιστικής βίας και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την οργάνωση και εκτέλεση των βίαιων επιθέσεων κατά Ελλήνων πολιτών και μεταναστών.
• Καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική, πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση, να απομονώσουν τους εκφραστές της ναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής και να αποκαλύψουν αυτούς που ενισχύουν με οιονδήποτε τρόπο τους ναζιστές στην πραγματοποίηση των έκνομων δραστηριοτήτων τους.
• Καταδικάζει την άσκηση βίας ως μέσου για την  προώθηση ή επιβολή πολιτικών απόψεων   και πρακτικών.
• Θεωρούμε  ότι οποιαδήποτε ταύτιση των δημοκρατικών κομμάτων της Βουλής με τις ναζιστικές μεθόδους της Χρυσής Αυγής είνα ανιστόρητη και απαράδεκτη.
• Σημειώνεται ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται εις βάρος του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού τροφοδοτούν την προπαγάνδα και τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής και πρέπει να τερματιστούν.
• Η Δημοκρατική παράδοση της Ικαρίας δεν επιτρέπει και δεν ανέχεται το φασισμό σε οποιαδήποτε εκδοχή του.
• Απαιτούμε την πλήρη κάθαρση και την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, που στρέφονται κατά της κοινωνίας μας, των δημοκρατικών αξιών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Δημοκρατία μας οφείλει και πρέπει να αμυνθεί και να νικήσει.

Ο Δήμος Ικαρίας καλεί όλους τους Ικαριώτες να καταδικάσουν την δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και εκφράζει την οδύνη του στη οικογένεια του Παύλου Φύσσα.


...αναδημοσίευση από  www.ikariamag.gr...