Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή έκκληση της ΚΕΕΡΦΑ για τη ματαίωση της ναζιστικής παρέλασης μίσους της Χρυσής Αυγής

Προσθήκη λεζάντας
...αναδημοσίευση από http://ertopen.com...


Σε συμμετοχή σε παλλαϊκό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 26 Οκτώβρη, που συνδιοργανώνουν αρκετές συλλογικότητες, καλεί η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Μετά τη πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα από την Πλατεία Βικτώρια στις 12.00 να βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι , προς το Σταθμό Λαρίσης, να ματαιώσουμε τη ναζιστική παρέλαση μίσους της Χρυσής Αυγής

EΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ
STOP στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν
Νόμιμοι οι μετανάστες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Να διώξουμε τη κυβέρνηση των μνημονίων και του ρατσισμού, που κάλυψε τους νεοναζί
 Η πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, δύο μέρες πριν την 28η Οκτώβρη, όταν τιμούμε τη μνήμη της μεγαλειώδους Αντίστασης στον φασισμό και τη ναζιστική κατοχή, την ίδια μέρα που το αντιφασιστικό κίνημα έχει εξαγγείλει διαδήλωση  προς τις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα απαιτώντας να μπει οριστικό τέλος στα ρατσιστικά πογκρόμ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
 Δεν θα αφήσουμε τα τάγματα εφόδου των νεοναζί να καταλάβουν τους δρόμους τους Αθήνας για να αποδόσουν τιμές στους συνεργάτες του Μουσολίνι και Χίτλερ, στους σφαγείς της Κοκκινιάς, της Καισαριανής και των άλλων μπλόκων στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά το 1944. Δεν θα επιτρέψουμε οι απόγονοι του Μεταξά και του Τσολάκογλου να  προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα των εκατομμυρίων που πάλεψαν για να μπει τέλος στον φασισμό και το ναζισμό, για να μην ζήσουμε ξανά τη φρίκη του Άουσβιτς και του Νταχάου.
 Οι νεοναζί επιχειρούν να νομιμοποιήσουν ξανά τα διαβόητα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που ευθύνονται για τις δολοφονίες και τους χιλιάδες τραυματισμούς μεταναστών και αγωνιστών, για τα πογκρόμ στις γειτονιές. Πριν στεγνώσει το αίμα του Παύλου Φύσσα, πριν τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, η νεοναζιστική συμμορία οργανώνει συγκέντρωση μίσους και αλληλεγγύης στους δολοφόνους και τους συνενόχους τους με ομιλητές τους καθοδηγητές των ταγμάτων εφόδου.
Η κυβέρνηση και ο Δένδιας τους κάνουν πλάτες με τις νέες επιδρομές κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας  εισβάλλοντας με τα ΜΑΤ ακόμη και σε πανεπιστήμια. Στέλνουν την Αστυνομία που προστάτευε τους νεοναζί να στήσουν μπλόκα ελέγχου κατά κάθε μετανάστη στις ίδιες γειτονιές που έκαναν «περιπολίες» οι φασίστες, προσαγάγοντας καθημερινά χωρίς λόγο εκατοντάδες. Προωθούν το Κώδικα Μετανάστευσης που ενισχύει το ρατσισμό και ακυρώνει το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χάνονται ανθρώπινες ζωές την ίδια περίοδο που εκατοντάδες πνίγονται στη Λαμπεντούζα. Ο  Σαμαράς βέβαια πήγε εκεί για ενώσει τη φωνή του με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά των Λεπέν που κραυγάζει ότι οι μετανάστες φέρνουν την ανεργία και όχι τα άθλια μέτρα των Μνημονίων που επιβάλλει για χάρη των Τραπεζιτών. Θέλουν τους μετανάστες και τους Ρομά αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία των Μνημονίων που σπέρνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η συμμορία της Χρυσής Αυγής και μετά τη ψήφιση του ημίμετρου για τη κρατική χρηματοδότηση θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί με τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις και τους μισθούς του στρατού των εκατό αποσπασμένων στη Βουλή υπαλλήλων της όλες τις βρόμικες φασιστικές εγκληματικές ενέργειες.
Η ίδια η δικαστική έρευνα για την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής τραβάει σε βάθος χρόνου δίνοντας  χρόνο για ανασύνταξη των νεοναζί στις γειτονιές όπου βρέθηκαν απομονωμένοι από τις μαζικές διαδηλώσεις οργής και με κόσμο που απαιτεί να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια τους χρηματοδοτημένα από τους φίλους τους εφοπλιστές.
Μόνο με τη μαζική αντιφασιστική δράση θα διαλύσουμε τις φασιστικές συμμορίες και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις αντιφασιστικές κινήσεις να δώσουμε μαζί δυναμικό παρών στους δρόμους της Αθήνας για να μην επιτρέψουμε την παρέλαση μίσους των νοσταλγών του Χίτλερ και του Μεταξά».