Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Παρασκευή 18 Οκτώβρη - ένας μήνας από τη δολοφονία του Π.Φύσσα


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Η ελπίδα στον αγώνα για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ

Στα 4 χρόνια των μνημονίων ο λαός μας δίνει έναν πολύ σκληρό και επίμονο αγώνα ενάντια στην κοινωνική καταστροφή και τη βαρβαρότητα που φέρνουν οι πολιτικές της ΤΡΟΪΚΑ. Απέναντί μας το πιο μαύρο μπλοκ. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ μαζί με διάφορα άλλα δεξιά και «αριστερά» δεκανίκια διαλύουν κατακτήσεις, γκρεμίζουν δικαιώματα.
Με τις πολιτικές αυτές καταντήσαμε να ζούμε ξανά τα χρόνια της κατοχής. 70 χρόνια μετά το φίδι του φασισμού επιχειρεί να δηλητηριάσει την τάξη των εργαζόμενων, των ανέργων, των φτωχών. Χρειάστηκε δυστυχώς η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα για να αποκαλυφθεί, μέσα από τις μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, ευρύτατα ο δολοφονικός ρόλος, ο παρακρατικός χαρακτήρας και η συμμορίτικη δράση της χρυσής αυγής.
Όσο εντυπωσιακές και αν φαίνονται οι συλλήψεις Μιχαλολιάκου κ’ Σια από την αντιτρομοκρατική, οι βαρύγδουπες δηλώσεις των Σαμαρά-Δένδια περί μηδενικής ανοχής δεν μπορεί να κρυφτεί ότι το σύστημα αυτό που δολοφονεί, ο καπιταλισμός, γεννά και τρέφει το φασισμό.
Όσο και αν «πέφτουν» από τα σύννεφα οι Πρετεντέρης, Ευαγγελάτος και οι λοιποί δολοφόνοι αυτής της κοινωνίας, έχουν γίνει πλέον πιο ξεκάθαρα από ποτέ :
•    Η μεγάλη αγκαλιά που προσφέρουν στα φασιστοειδή εδώ και 30 χρόνια Νέα Δημοκρατία και     ΠΑΣΟΚ
•    Η συγκάλυψη των εγκλημάτων της χρυσής αυγής από την ΕΛ.ΑΣ και το δικαστικό μηχανισμό
•    Η εκτενέστατη διάβρωση από την ακροδεξιά συμμορία των σωμάτων ασφαλείας και η οργανική σύνδεσή τους με τους φασίστες
•    Τα αμέτρητα θύματα μετανάστες που βρέθηκαν μπροστά στις «λόγχες» των «παληκαριών» του Μιχαλολιάκου και που ποτέ δεν απασχόλησαν το μιντιακό κατεστημένο
•    Η διαπλοκή των χρυσαυγιτών με επιχειρηματικά-εφοπλιστικά συμφέροντα και η γενναιόδωρη χρηματοδότηση τους από αυτά (140 επερωτήσεις της χρυσής αυγής στη βουλή υπέρ της φοροελάφρυνσης των εφοπλιστών, δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα)
Κροκοδείλια λοιπόν και χυδαία τα δάκρυα και η «δημοκρατική» αγωνία όλων εκείνων που μέχρι τη δολοφονία του Παύλου είτε μιλούσαν για μια «σοβαρή», κυβερνητική χρυσή αυγή είτε την εμφάνιζαν σε life style φυλλάδες και εκπομπές. Είναι όμως και επικίνδυνοι για εμάς και το μέλλον μας, όταν προσπαθούν να μας πείσουν για την περίφημη θεωρία των «άκρων».
Ταυτίζουν το σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία του φασισμού με τους λαϊκούς αγώνες, τις διεκδικήσεις και την αντίσταση, με στόχο να στοχοποιήσουν το ένα “άκρο”δηλαδή την αριστερά και τους αγώνες, ενώ στο έτερο παρέχουν κάλυψη και προστασία. Η δήλωση Σαμαρά από τις ΗΠΑ για «τη συντριβή του εξτρεμισμού και του άκρου που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ» δείχνουν ότι τα μόνα άκρα την περίοδο αυτή είναι από τη μια η βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου και από την άλλη ο αγώνας για αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ελευθερία και η πάλη για την πλήρη ανατροπή της πολιτικής αυτής και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας.
Έτσι λοιπόν και την επόμενη περίοδο στο ένα άκρο θα βρισκόμαστε όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, μετανάστες με τον ανοιχτό, μαζικό, αποφασιστικό αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στο άκρο της κυβέρνησης, των δυνάμεων καταστολής, των φασιστών που θέλουν να βγάλουν στην «παρανομία» τους αγώνες, όπως επιχειρούν να κάνουν με τον αγώνα για ζωή που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές.
Απέναντι στο νέο πακέτο μέτρων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τις απολύσεις σε δημόσιο-ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν έχουν άλλο όπλο από την κλιμάκωση της καταστολής, τη γενίκευση του φόβου, την αντιδραστική στροφή παντού (βλέπε συλλήψεις μαθητών, κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» στους κατοίκους της Χαλκιδικής). Σε αυτό το όργιο καταστολής οι φασίστες, με όποιο όνομα και από όποια θέση, θα είναι χρήσιμοι. Ο λαός πρέπει και μπορεί να τους τσακίσει. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε έναν ανυποχώρητο ταξικό αγώνα που θα κλιμακώσει την πάλη ενάντια στο φασισμό αλλά και τον κρατικό αυταρχισμό που σήμερα στο όνομα της «καταπολέμησης της βίας» θέλει να πνίξει κάθε λαϊκή και εργατική αντίσταση.
Ως Τοπική Επιτροπή Νοτίων Προαστίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύουμε ότι και στις δικές μας γειτονιές, μετά και την εμπειρία των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεων, είναι καθήκον όλων μας να οικοδομήσουμε μαχητική αντιφασιστική - αντικυβερνητική πάλη. Γι αυτό καλούμε τους κατοίκους της περιοχής, τη νεολαία, τα σωματεία, τις πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στο πλαίσιο της «νομιμότητας των μνημονίων», αλλά συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής της βαρβαρότητας να συγκροτήσουμε από κοινού, οριζόντια και δημοκρατικά, συντονισμένη δράση ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες συντονισμού που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων στις οποίες οι αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή αγώνα.

Παρασκευή 18 Οκτώβρη - ένας μήνας από τη δολοφονία του Π.Φύσσα
Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από το σημείο της δολοφονίας στην οδό Π.Τσαλδάρη στις 6:00μ.μ.


ANTAΡΣΥΑ Τ.Ε. Νοτίων προαστίων