Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Η ΠΕΝΕΝ για τον Οίκο Ναύτου


Κραυγαλέες ελλείψεις που καταδυναστεύουν και ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους της  Ναυτικής μας οικογένειας.

Έτσι οδηγούν ασφαλισμένους στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας...

Η δημιουργία του Οίκου Ναύτη ως φορέα ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης των οικογενειών των Ναυτεργατών αποτέλεσε μια σημαντική κατάκτηση που οφείλεται στους πολύχρονους αγώνες των Ναυτεργατών.

Η κατάργηση του, την μνημονιακή περίοδο ήταν ένα συντριπτικό πλήγμα στα δικαιώματα της Ναυτικής οικογένειας και τις συνέπειες τις πληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια 150.000 ασφαλισμένοι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι καθώς και οι οικογένειες τους!

Όλο αυτό το διάστημα παρότι οι διακηρύξεις των κυβερνώντων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ) ομιλούσαν για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών η ζωή έχει δείξει ότι στην πράξη υπήρχε και υπάρχει δραματική συρρίκνωση και απαξίωση όλων των βασικών υπηρεσιών.

Η μετατροπή πλέον σε παράρτημα του ΕΟΠΥΥ με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων όλων των ταμείων ανέδειξε την προχειρότητα, την έλλειψη πολιτικής βούλησης στην στελέχωση των υπηρεσιών, σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό...

Καθημερινά οι ασφαλισμένοι βιώνουν το δικό τους «Γολγοθά» προκειμένου να κλείσουν ραντεβού ενώ μια σειρά ειδικότητες δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα ένα μέρος όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να οδηγούνται για τα προβλήματα υγείας τους σε ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα και νοσοκομεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες από ασφαλισμένους προκύπτουν οι παρακάτω σοβαρότατες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας