Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

«Παναγούλεια 2023»: Στις 6 και 7 Μαΐου στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη

 


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...


Θεσμός που ρίζωσε τα «Παναγούλεια» στο Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής, επανέρχονται με ένα διήμερο εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου: «Φέτος, 47 χρόνια από το χαμό του αγωνιστή, το διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου με συμβολικό χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας πάντα τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00 θα γίνει το Πολιτικό Μνημόσυνο στο Μνημείο του Αλ. Παναγούλη παρουσία της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, καθώς και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με το Μανώλη Μητσιά με τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Νίκου Χατζιδάκι και του Σταύρου Ξαρχάκου, με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο.

Τη δεύτερη ημέρα των Παναγουλείων, την Κυριακή 7 Μαΐου το πρωί, θα διεξαχθεί η Ειρηνοδρομία, η κορυφαία διοργάνωση με ολοκληρωμένη σειρά δρομικών αγωνισμάτων (2,5χλμ. 5χλμ, 10χλμ, kid’s athletic, 1000m Διαδρομή Ευαισθησίας και Συμπερίληψης) με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και την Περιφέρεια Αττικής.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, έχουν την πολύτιμη στήριξη του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, αλλά και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ως θεσμικού υποστηρικτή.

Το κεντρικό μήνυμα της Ειρηνοδρομίας 2023 είναι «Τρέχουμε για την Ειρήνη, κερδίζουμε τη Ζωή – Είμαστε Μοναδικοί, Είμαστε Ίσοι» με μέρος των εσόδων να προσφέρεται στο πρόγραμμα συνεκπαίδευσης και συνάθλησης UniquAll του βετεράνου καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου και της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Eurohoops.

Το διήμερο των Παναγουλείων θα κλείσει την Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 20:00 στην πλατεία Παναγούλη μια μεγάλη μουσική συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αγίου Δημητρίου “Μίκης Θεοδωράκης” με κιθαριστικά σύνολα, τη μικτή χορωδία και πολλές και μεγάλες εκπλήξεις».