Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

82 χρόνια μετά την απρόκλητη επίθεση του Γ' Ράιχ στην Ελλάδα

 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Στην αποφράδα επέτειο της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα, ανaφέρεται το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Συμπληρώνονται σήμερα 82 χρόνια από την απρόκλητη επίθεση του Γ΄ Ράιχ εναντίον της πατρίδας μας. Ο στρατός μας με την γενναία του αντίσταση στη γραμμή των Οχυρών έδωσε λαμπρό παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας αλλά λόγω της κατάρρευσης της Γιουγκοσλαβίας δεν μπόρεσε να ανακόψει τη γερμανική εισβολή. Όμως ο ελληνικός λαός συνέχισε να μάχεται ηρωικά εναντίον του εισβολέα στη Μάχη της Κρήτης. Δικαίως οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι καθώς η πατρίδα μας πολέμησε επί 217 ημέρες εναντίον και των δύο κύριων δυνάμεων του Άξονα, που μέχρι τότε έμοιαζε ανίκητος.

Το νικηφόρο αγώνα στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, την ηρωική Μάχη των Οχυρών και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της Μάχης της Κρήτης ακολούθησε το έπος της Εθνικής μας Αντίστασης, που ήταν από τα μαζικότερα και ισχυρότερα λαϊκά κινήματα Αντίστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με καθοριστική συμβολή στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Ωστόσο, 82 χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ, παραμένει αδιάλλακτη και αρνείται να εκπληρώσει τις απαράγραπτες και θεμελιωμένες στο Δίκαιο και την Ιστορία υποχρεώσεις της. Η δημοκρατική Γερμανία αρνείται, δηλαδή, να αποδώσει Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση, Δικαιοσύνη και Επανόρθωση για τα αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία στην Ελλάδα: τον λιμό της Κατοχής, τις μαζικές σφαγές αμάχων, την εξολόθρευση της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας, την πυρπόληση χωριών, την αρπαγή του κατοχικού δανείου, την καταναγκαστική εργασία και συνολικά τη συστηματική λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, την καταστροφή πολιτιστικών μνημείων, την κλοπή και λεηλασία των αρχαιολογικών μας θησαυρών. Επιπλέον, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δικαίου και ηθικής επιχειρεί με τα τριάκοντα αργύρια των περιβόητων γερμανικών ταμείων και ιδρυμάτων να πλαστογραφήσει την Ιστορία και να ενταφιάσει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Ματαιοπονούν! Η Ιστορία της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης έχει γραφτεί με το αίμα του ελληνικού λαού και δεν παραχαράσσεται! Οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας είναι απαράγραπτες και το θέμα παραμένει ανοιχτό!».Tέλος το ΕΣΔΟΓΕ επισημαίνει: «Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να εφαρμόσουν, επιτέλους,  την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και να προχωρήσουν, όπως έχουν υποχρέωση, στη μεθοδική και σθεναρή διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, καταργώντας παράλληλα τα απαράδεκτα νομικά εμπόδια που στερούν τα θύματα από το δικαίωμά της προσφυγής τους στο φυσικό τους δικαστή!

Απευθύνουμε δραματική έκκληση να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία και να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Και υπενθυμίζουμε στη διεθνή κοινότητα ότι όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όσο δεν τιμωρούνται οι θύτες και δεν αποζημιώνονται τα θύματα, διατρέχουμε τον κίνδυνο επανάληψης των εγκλημάτων αυτών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για Μνήμη και Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Δημοκρατία ανυποχώρητα!».