Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Νέα από το χώρο του αθλητισμού


 Tα ευχάριστα αθλητικά νέα της ημέρας είναι ότι ο ΟΦΝΙ στο χάντμπολ γυναικών κέρδισε με 24-20 τον ΠΑΟΚ και την Τετάρτη θα αγωνιστούν στη Θεσσαλονίκη. 

Αν νικήσει ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες, αν κερδίσει ο ΟΦΝΙ και κάνει το 2-2, ο τίτλος θα κριθεί στις 6 Μαΐου στη Νέα Ιωνία.

Ο άλλος γείτονας ο Απόλλωνας Σμύρνης κέρδισε στην Ισπανία με 18-14 την Τεράσα στον δεύτερο τελικό του Challenger Cup (12-11 το πρώτο ματς), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του συλλόγου.

Κατά τα άλλα Μπαλτάκοι, αστυνομίες, Μπέοι, ΕΠΟ και λοιποί ακόμα ψάχνουν που και πότε θα γίνει ο τελικός κυπέλλου και συνεχίζουν να μας ψυχαγωγούν με την κατάντια του επαγγελματικού αθλητισμού ειδικά στο ποδόσφαιρο. 

Και βεβαίως ανακοινώθηκε άνευ ουδεμίας έκπληξης και η χώρα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ, το Κατάρ!!

Φαίνεται πως από μικροί οι σεΐχηδες και οι εμίρηδες, αλλά και οι ταπεινοί βεδουίνοι, με τη σπυριάρα μπάλα ασχολούνται (δεν το ξέρουμε αλλά κάποιοι θα βρεθούν να το γράψουν για να δικαιολογήσουν την απόφαση, οπότε το προλάβαμε εμείς και αφιλοκερδώς γιατί για κάτι άλλους όρκο δεν παίρνουμε).

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», που έλεγε και ο μακαρίτης Σπύρος Καλογήρου (και τερματοφύλακας του Λαρισαϊκού Αγίου Παύλου στη νιότη του)  στην ταινία.