Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

«Ακριτίδεια 2023» στη μνήμη του Άλκη Καμπανού - Ποδόσφαιρο από Έλληνες και Κύπριους εκπαιδευτικούς

 


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Για άλλη μία χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο – Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ακριτίδεια 2023». Αυτή τηφ ορά οι εκπαιδευτικοί τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Κύπρο θα αφιερώσουν τη διοργάνωση στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ: «Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. στην Ελλάδα και τα Επαρχιακά Γραφεία στην Κύπρο, διοργανώνουν κάθε χρόνο το Πανελλήνιο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε συνεδρίασή της η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε πως τα 24α Ακριτίδεια θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Ημαθία, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και Νάουσας από την Τρίτη 4 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, ως μήνυμα ευαισθητοποίησης και ανάδειξης της ανάγκης εξάλειψης της βίας από τον αθλητισμό και την κοινωνία.




Με απόφασή του, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει πλέον αναλάβει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος παρέχοντας οικονομική κάλυψη των εξόδων συμμετοχής των ποδοσφαιρικών ομάδων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Ελλάδας (έξοδα που αφορούν αμοιβές διαιτητών, γιατρών, αγορά επάθλων και έξοδα διοργάνωσης γενικότερα). Ειδικά για τα 24α Ακριτίδεια και η Π.Ο.Ε.Δ. αποφάσισε να συνδράμει οικονομικά στη διοργάνωση.

Με βάση τον παραπάνω σχεδιασμό καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους στα 24α Ακριτίδεια. Οι αιτήσεις συμμετοχής να σταλούν συμπληρωμένες με τα στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων κάθε ομάδας στο akritideiadoe@gmail.com μέχρι την 31η Μαΐου 2023.