Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

H OENΓΕ για το διοικητή του Ευαγγελισμού


 Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 25 Απριλίου 2023

Α.Π:12975


ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΛΕΥΡΗ ΘΑΝΟ

ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ

ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΥΠΕ

ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Α «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Α «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΦΟΡΕΙΣ

ΜΜΕ


Ο διοικητής του Ευαγγελισμού επιχειρεί μία «δημιουργική» ερμηνεία και σύνθεση των διατάξεων της νομοθεσίας που κατοχυρώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την ερμηνεύει κατά το δοκούν για να τη φέρει στα μέτρα του.

Ισχυρίζεται ότι η υποχρέωση του εργοδότη εξαντλείται στη χορήγηση συνδικαλιστικών αδειών που αφορούν πλήρεις εργάσιμες μέρες. Σύμφωνα πάντα με την αυθαίρετη κρίση του κ. Γρηγορόπουλου η δίωρη συνδικαλιστική άδεια, για την οποία ενημέρωσε έγκαιρα τον Αναπληρωτή Διοικητή το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Ερωτοκρίτου Αργυρή για να συμμετέχει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ανωτέρου οργάνου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, «ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά της».

Τον ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του Ν.1264 ο εργοδότης, στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Γρηγορόπουλος, έχει την υποχρέωση να διευκολύνει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια να κρίνει κατά το δοκούν αν η συνδικαλιστική άδεια είναι παράνομη και καταχρηστική. Είτε του αρέσει είτε όχι. Εκτός και αν ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ζήλεψε τη δόξα του μισητού και καταδικασμένου στη συνείδηση των εργαζομένων για το αντεργατικό του έκτρωμα, Χατζηδάκη, και θέλει να προστεθούν και άλλες αντεργατικές διατάξεις για τον στραγγαλισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δυστυχώς για τον κ. Γρηγορόπουλο δε νομοθετεί. Διοικεί ένα νοσοκομείο και έχει την υποχρέωση να τηρεί τη νομοθεσία. Μάλλον όμως ο διοικητής παίρνει την επιθυμία του για πραγματικότητα. Και αυτό δε θα γίνει ανεκτό.

Και νόμιμη είναι και αναφαίρετο δικαίωμα της Ερωτοκρίτου Αργυρής και των υπόλοιπων μελών του Γενικού Συμβουλίου να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των οργάνων τους και δεν το διαπραγματευόμαστε με την εργοδοσία. Για την κατάκτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την κατοχύρωση της συλλογικής οργάνωσης και δράσης και των δικαιωμάτων μας, έχουν γίνει αιματηροί αγώνες και δεν πρόκειται να τα απεμπολήσουμε! 

O διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός αυτοαναγορεύεται σε υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γιατρών και των ασθενών και επιστρατεύει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να τους στρέψει ενάντια σε όσους αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, χωρίς ανταλλάγματα, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας, για αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, για ανθρώπινα ωράρια, για την επιστημονική τους αξιοπρέπεια και για να μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς τους απολύτως δωρεάν, σύγχρονες, αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας υπηρεσίες υγείας. Ματαιοπονεί.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης να φιμώσουν όποια φωνή αναδεικνύει το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού μας, το ρημαγμένο από προσωπικό και υποδομές δημόσιο σύστημα υγείας, την πολιτική του κόστους οφέλους που μετατρέπει την υγεία του λαού μας σε πανάκριβο εμπόρευμα. 

Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας η οποία στη Βουλή δήλωσε ότι, οι αγώνες των υγειονομικών «δε σέβονται» τους ασθενείς. Το είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας η οποία αποφάσισε να έχουν μη εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές την εποπτεία διασωληνωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων εκτός ΜΕΘ, με τους γιατρούς της ΜΕΘ να έχουν ΜΟΝΟ συμβουλευτικό ρόλο. Μία υπουργική απόφαση που ισοδυναμεί με προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος των ασθενών. 

Το είπε αυτό η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας που με ύφος χιλίων καρδιναλίων απαιτούσε να εφαρμοστεί ο  νόμος του 2021 που προέβλεπε διακομιδή βαρέως πασχόντων από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, ακόμα και ειδικευόμενους με ειδικότητα 6 μηνών και μάλιστα απειλούσε με πειθαρχικές κυρώσεις όποιον δεν τον εφαρμόσει. Έναν εγκληματικό νόμο που η κυβέρνηση αναγκάστηκε άρον άρον να πάρει πίσω κάτω από την μαζική κατακραυγή όλων των γιατρών και για τον οποίο τώρα είναι υπόλογη γιατί έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Αλήθεια πόσοι ασθενείς κατέληξαν κατά τη διάρκεια της διακομιδής τους το χρονικό διάστημα που εφαρμόστηκε ο νόμος; Θα βγουν να λογοδοτήσουν;

Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη ο οποίος είπε ότι, «αυτοί με τις ντουντούκες δεν έχουν καμία θέση στα νοσοκομεία». Αυτοί  δηλαδή που με τους αγώνες τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας έσωζαν ζωές.

Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που κάλεσε το σωματείο λίγες μέρες μετά την αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου στη φιέστα που είχε στήσει διοίκηση, 7η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας, για να του υποδείξει τον τρόπο πως θα πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις ώστε «να διαφυλάσσεται η ηρεμία και η ασφάλεια των ασθενών».  

Η στάση του διοικητή του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Η εργοδοσία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα επιδίδεται σε πογκρόμ απολύσεων και διώξεων σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών.

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων, με την συλλογική οργάνωση και δράση στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με προδιαγραφές ιδιωτικών κλινικών.  

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε δεχόμαστε μαθήματα για το πως θα διεκδικούμε από όσους βγάζουν φλύκταινες και εχθρεύονται τη συλλογική οργάνωση και δράση. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία παρέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση, τη λειτουργία και τη δράση των συλλογικών μας οργάνων.  

Όσο για την άρνηση του κ. Γρηγορόπουλου να συναντήσει τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ τον ενημερώνουμε σε περίπτωση, πράγμα απίθανο, που αγνοεί τις διατάξεις του νόμου που επικαλείται, ότι σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 16 «Δημοκρατία στους τόπους δουλειάς» του Ν.4808/2021: «Ο εργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του έχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή τους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα». Άρα έχει την υποχρέωση να μας συναντήσει! Είτε το θέλει, είτε όχι!