Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ένα ντοκιμαντέρ για την πορεία κατά της ανεργίας απο την Πάτρα στην Αθήνα που έγινε απο τις 3-10 Απρίλη 2016

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Οχτώ ημέρες πορείας! 220 χιλιόμετρα, με σύνθημα:

«Πάτρα – Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην

πρώτη τη γραμμή» και

«Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα»

10 Απρίλη 2016 – 10 Απρίλη 2023

Πέρασαν 7 χρόνια, όμως ο δρόμος του αγώνα συνεχίζεται, δρόμος μακρύς, δύσκολος, ωραίος και δίκαιος, που ακριβώς γι’ αυτό θα είναι και νικηφόρος.

Όλοι γνωρίζουμε την αιτία των προβλημάτων, γνωρίζουμε τα εμπόδια που μπαίνουν για να λυθούν, γνωρίζουμε τη στάση των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν την χώρα μας, γνωρίζουμε ότι στο σύστημα που κυριαρχεί το κεφάλαιο, δεν είναι αποδεκτά τα συνθήματα αυτά, που χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν στη μεγάλη πορεία των οχτώ ημερών και συνεχίζουν να αντιλαλούν έως και σήμερα.

Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις που έχει το λαϊκό κίνημα στην πόλη μας, στη χώρα μας, είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα ανθίσει το χαμόγελο στο πρόσωπο της νεολαίας, των εργαζομένων, του λαού μας.

Στις πολιτικές εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας, ο πατραϊκός λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του.

Το σύνθημα «Πάτρα – Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή», δείχνει το δρόμο για το αύριο. Οργάνωση και πάλη παντού, σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων, των μονοπωλίων, γιατί είναι οι φορείς της παρακμής και της οπισθοδρόμησης, γιατί η κυριαρχία τους μπλοκάρει την κοινωνική πρόοδο.

Όσο κι αν θέλουν ενόψει εκλογών να μας ρίξουν «στάχτη στα μάτια», το μόνο που ζητάνε είναι η έγκριση των εργαζομένων και του λαού, για να συνεχίσουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής τους πολιτικής, που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και εκμετάλλευση.

Δεν θα εγκλωβιστούμε στα διλήμματά τους!

Υπάρχει δυνατότητα να ζούμε σήμερα καλύτερα να υπάρχει «Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα». Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. Μπορούμε ενωμένοι να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους, το λαό, το ίδιο το μέλλον των παιδιών μας, για ζωή χωρίς εκμετάλλευση.