Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΟΕΝΓΕ: Να μην κλείσει η 9η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία»

 


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

«Το σχέδιο του Υπουργείου για τη μεταφορά της κλινικής από το «Σωτηρία» στο «Ασκληπιείο» της Βούλας μαζί με δύο Πνευμονολόγους και τη μετακίνηση του υπόλοιπου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλες Πνευμονολογικές Κλινικές, ισοδυναμεί με κατάργηση της 9ης Πνευμονολογικής Κλινικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί: «Nα μην καταργηθεί η 9η Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου "Σωτηρία". Να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της».

Η ΟΕΝΓΕ για την απεργία στη WOLT

Επίσης με άλλη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, αναφέρει: «Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων διανομέων στη WOLT που πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία, διεκδικώντας να μην μειωθούν οι αποδοχές τους ανά παραγγελία, να σταματήσει η αδήλωτη εργασία, να τους χορηγούνται όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να έχουν όλοι συμβάσεις αορίστου χρόνου με τη Wolt κλπ.


Χαιρετίζουμε την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητά τους, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας με τις γαλάζιες τους στολές.
Αυτά τα στοιχεία και η αλληλεγγύη όλων μας, μπορεί να τους δώσει τη νίκη απέναντι στην εργοδοσία και τα κυβερνητικά της στηρίγματα, απέναντι στην πολιτική που δεν υπολογίζει τη ζωή και τις ανάγκες των εργαζομένων».